Giresun Kadın Platformu’ndan yürüyüş

Giresun’da kadın cinayetlerine karşı büyük protesto: “Artık Yeter” diyoruz!

Giresun Kadın Platformu’ndan yürüyüş
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.10.2024
30
A+
A-

Giresun Kadın Platformu, hafta sonu düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla kadın cinayetlerini protesto etti. Platform üyeleri, her Cumartesi 14:00-15:00 saatleri arasında Atatürk Meydanı’nda “Yaşam Nöbeti” tutacaklarını duyurdu.

GAZİ CADDESİ’NDE SLOGANLAR YÜKSELDİ

Debboy Mevkisi’nde toplanan kadınlar, “Her Yer Suç Mahalli” ve “Münferit Değil, Erkek Şiddetini Durdurun!” yazılı pankartların ardında yürüdü. Gazi Caddesi boyunca şiddete ve cinayete karşı slogan atan grup, Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

“ARTIK YETER” DİYORUZ

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’in de katıldığı açıklamada, Sevgi Özgan, Filiz Sezen, Emine Şenel ve Nihal Memiş Dizdar basın metnini okudu. Açıklamada, erkek şiddetinin son bulması ve kadın cinayetlerinin münferit olaylar olarak görülmemesi gerektiği vurgulandı. “Erkek şiddetiyle katledilen tüm kadınları saygıyla anıyoruz. Eşit ve özgür bir dünya için mücadelemiz devam edecek” denildi.

CEZASIZLIK POLİTİKALARI ELEŞTİRİLDİ

Kadınların sokakta güvende olmadığını belirten platform, iktidarın cezasızlık politikalarını sert bir dille eleştirdi. Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmamasının kadın cinayetlerini artırdığı vurgulandı. Türkiye’de, sözleşmenin iptalinden bu yana 1060 kadın öldürüldü, 282 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

MİLLETVEKİLİ GEZMİŞ’TEN DESTEK

Açıklamanın ardından konuşan CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Kadın dayanışmasıyla şiddetsiz günlere ulaşacağız” dedi. Meclis’te şiddete karşı yasaların etkin uygulanması için çalışacaklarını belirtti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.