Giresun Kümbet yolundaki çukurlar isyan ettirdi

Gazeteci Kadriye Aydın, Giresun İl Özel İdaresi’ne sitem ederek, “Giresun Kümbet yolu bizi isyan ettirdi!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Giresun Kümbet yolundaki çukurlar isyan ettirdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.07.2024
21
A+
A-

Aydın, yazısında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener’in dikkatine sunulan serzeniş dolu ifadelerle yol durumu hakkında sert eleştirilerde bulundu.

TURİZM SEZONUNDA BAKIMSIZ YOLLAR

Kadriye Aydın, İstanbul’dan gelen misafirini Giresun yaylalarını gezdirmek için yola çıktıklarında karşılaştıkları durumu anlattı. İlk durakları olan Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl ve Göksu Travertenlerinden sonra geri dönerek Kümbet yaylasına yöneldiklerini belirtti. Ancak, Kümbet yolunda daha 600 metre gitmeden büyük bir çukura düştüklerini ve aracının iki lastiğinin yarıldığını ifade etti.

YEREL YÖNETİMLERE TEPKİ

Aydın, Dereli İlçe Özel İdareyi arayarak şikayette bulunduğunu ve kendisine “Daha önce kimseden şikayet gelmedi. Biz oraların bakım ve onarımını İl Özel İdareye bildiriyoruz, onlar yapıyor” yanıtını aldığını belirtti. Turizm sezonunun başlamasına rağmen yolların bakımsız olmasına tepki gösteren Aydın, şikayetlerin ardından mı yolların bakımının yapılacağını sorguladı.

“İLİMİZ İÇİN YOLLARI YAPTIRIN”

Aydın, kendisine “Sizin için ne yapabiliriz?” denildiğinde, “Benim için değil, ilimiz için şu yolları yaptırın” dediğini aktardı. Daha önce aynı yerde başka araçların da zarar gördüğünü belirterek, yol kenarında kırık araba cant kapağı gördüğünü dile getirdi. Giresun’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kümbet’in yolundaki çukurlara yamaların yapılamadığını belirten Aydın, yoldaki vahim görüntüleri ve aracının durumunu İl Özel İdare ile paylaşarak acil çalışma yapılmasını istedi.

REKLAM ALANI