Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarıyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son yıllarda artan ani su baskını, sel ve heyelan gibi doğal afetlere karşı üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü uyarıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.07.2024
29
A+
A-

İşte üreticilerin dikkat etmesi gereken önlemler:

FINDIK CÜRUFU VE ÇALI DÖKÜMÜ YASAK

Fındık cürufları ve çalıların yan ve kuru dere yatakları ile yol kenarlarına dökülmesi yasaklandı. Muhtarlıklar aracılığıyla vatandaşlar bu konuda bilgilendirilecek.

Cadde, sokak ve parklarda bulunan ağaçların devrilmesi ve kırılmasını önlemek için uygun budamanın zamanında yapılması gerekiyor.

Dışarıdan gelen mevsimlik tarım işçilerinin izinsiz ve habersiz dere yataklarında konaklamaları önlenecek.

YAĞIŞ UYARILARI VE GÜVENLİK

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldığında, vatandaşlar dere yataklarından, eğimli arazilerden ve fındık bahçelerinden uzak durmalı. Afet riski olan bölgelerde yaşayanlar, güvenli bölgelere geçmelidir.

Tarım arazilerindeki temizlikler kontrol altında tutulacak ve riskli dönemlerde ateş yakılmaması konusunda uyarılar yapılacak. Ateş yakılmasına izin verilmeyecek.

Toplanılan fındıkların kurutulması amacıyla, dere ve yol kenarlarına serilmesi yasaklandı. Sel ve rüzgar kaynaklı zararların önüne geçmek için bu kurallara uyulması önemlidir.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, değerli üreticilere bu önemli önlemleri hatırlatarak, doğal afetlerden korunmalarını sağlamak amacıyla dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

REKLAM ALANI