Giresun ÜniAK: İsrail’in yayılmacılığı soykırıma dönüştü

Dünya Çapında Filistin İçin “SAYSTOP” Direnişi Büyüyor

Giresun ÜniAK: İsrail’in yayılmacılığı soykırıma dönüştü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2024
7
A+
A-

İsrail’in 1948’den beri Filistinlilere uyguladığı baskı ve yayılmacılık, 7 Ekim 2023 itibarıyla yeni bir döneme girdi. İsrail güçleri, milyonlarca masum insanı göçe, kıtlığa ve ölüme sürüklerken, son 209 gün içinde çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı ve engelli ayrımı yapmaksızın 35 bin kişinin katledildiği, binlerce kişinin evsiz bırakıldığı, bebeklerin bombardımanlar sonucu enkaz altında can verdiği bildirildi.

Bu korkunç gerçeklik, uluslararası toplumda geniş çapta tepki ve protesto dalgasına neden oldu. Birçok ülke ve örgüt, bu şiddete sessiz kalırken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, İsrail’in saldırgan tutumuna karşı uluslararası platformda mücadele başlatıldı. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, Filistinliler için ayağa kalktı ve İsrail’in bu vahşetine karşı protestolar düzenledi.

Özellikle ABD’nin New York kentinde, Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenler, İsrail’e karşı gösteriler düzenledi. Bu eylemler, Amerika’daki diğer kampüslere de yayılarak dünya genelinde onurlu duruşun ve insan hakları için başkaldırının sembolü haline geldi. Giresun ÜniAK, bu protestoların öncülerini destekleyerek, “SAYSTOP” eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Giresun ÜniAK teşkilatları ve öğrencileri olarak, vicdan sahibi herkesin Filistinlilerin yanında olmasını, “SAYSTOP” eylemlerine katılmasını ve İsrail’in zulmüne karşı durmasını teşvik ediyoruz. Ayrıca, ABD’nin İndiana Üniversitesi öğrencileri gibi, farklı üniversitelerdeki öğrencilerin de gösterdikleri dayanışmaya teşekkür ediyoruz.

Son olarak, Giresun ÜniAK teşkilatı, Türkiye’nin 81 ilindeki tüm üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri, İsrail’in barbarlığına karşı durmaya ve Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmaya davet ediyor. Katledilen Filistinlilere rahmet dilerken, İsrail’in saldırgan tutumuna karşı mücadele eden herkesin yanlarında olduğumuzu yineliyoruz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.