Giresun Üniversitesi’ndeki çadırlara tepki var

Millî Görüş geleneğinden gelen Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesi’nin kapılarını Saadet Partisi’ne açtı.

Giresun Üniversitesi’ndeki çadırlara tepki var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2024
69
A+
A-

Partiye yakınlığı ile bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Görüş Vakfı (MGV), Milli Gençlik Topluluğu (MGT) kampüslere etkinlik çadırları kurdu.  Ancak üniversitenin bu kararı tepki görüyor.

FAKÜLTE YÜKSEK OKUL BAHÇELERİNDE ÇADIRLAR…

AGD ve MGV İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla ‘Kampüs İntifadası adı altında etkinlik düzenliyor. Bu amaçla 6 Mayıs’ta Giresun Üniversitesi’nin bazı fakülte ve yüksek okullarının iç bölümlerine çadırlar kuruldu. Çadırların etrafına siyasi özellikli pankartlar ve bayraklarla donatan kuruluş temsilcileri, programlar düzenliyor, buralarda gece-gündüz nöbet tutuyor.

Ancak amacın siyasi örgütleme çalışması yapmak olduğu görüşü yaygın. Öğrenci velileri, akademisyen ve öğrenciler okul içerisine kimlik denetimsiz giren kişilerin güvenlik zafiyeti yaratacağı gerekçesiyle çadırlara tepki gösteriyor. Çadırların okul dışına kaldırılmasını isteyenler bu kararın diğer siyasi partiler, STK’lar için de emsal teşkil edeceğini,  diğer özel günlerde de benzer etkinliklerin kampüs içinde yapılabilmesinin önünün açılacağını böylece üniversitelerin siyasi partilerin arka bahçesi olabileceği yönündeki endişelerini belirtiyorlar.

Bir öğrenci ise “1 Mayıs’ta biz de etkinlik yapmak istedik. İzin verilmedi. Çadırlar 6 Mayıs’ta kuruldu. O gün Deniz Gezmişlerin idamlarının yıldönümüydü. Biz de bunun için çadır kursak izin verilecek miydi. Üniversitede her türlü fikre eşit şekilde yaklaşılmalı. Bütün siyasi fikirler akademik olarak tartışılmalı. Ama ayrıcalıklı muamele istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Ne zamana kadar duracağı bilinmeyen çadırlarda ilgili tepkilere üniversite yönetiminin de hassasiyet göstermesi ve gereğini yapması isteniyor.

Kaynak: Giresun28Haber

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.