Giresun ve Ordu Havalimanının 50 günlük kapanma kararına tepki

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Ercan Ayhan, 15 Eylül’de kapatılması planlanan Ordu Giresun Havalimanı ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Giresun ve Ordu Havalimanının 50 günlük kapanma kararına tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.08.2024
64
A+
A-

Ayhan, Ordu ve Giresun’un siyasilerini, bürokratlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırarak, “Şehrinize ve halkınıza sahip çıkın” dedi. Havalimanının kapatılmasının bu iki şehrin halkı için büyük bir mağduriyet yaratacağını vurguladı.

TRABZON LOBİSİ GİBİ ETKİLİ OLUNMALI

Ayhan, Ordu ve Giresun siyasetinin Trabzon lobisi kadar etkili olamadığını belirtti. Trabzon Havalimanı’nın bakımları yapılırken kapatılmadığını, ancak Ordu Giresun Havalimanı’nın 50 gün boyunca kapatılmasının haksız bir uygulama olduğunu savundu. “Trabzon siyasetçileri ve STK’ları havalimanlarının kapanmasına izin vermezken, neden Ordu ve Giresun bunu başaramıyor?” diye soran Ayhan, bu durumun halkı Samsun ve Trabzon havalimanlarına yönlendirmeye zorladığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

HALKA ÇAĞRI: “HAVALİMANINA SAHİP ÇIKALIM”

Ayhan, Ordu ve Giresun halkına seslenerek, sosyal medya üzerinden bu konuya sahip çıkmalarını istedi. “Siyasetçiler ve bürokratlar bu konuya sahip çıkamıyorsa, biz sahip çıkalım. Sosyal medyada bu konuyu gündeme taşıyarak sesimizi duyuralım” dedi. Havalimanının kapanmasının ardından sefer sayılarında da sorunlar yaşanabileceğini belirten Ayhan, “Halkımız bu konuyu sıcak tutarsa, bu karar tekrar gözden geçirilebilir ve havalimanımız çalışırken bakım yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI VE BAKANIMIZ KONUYA KAYITSIZ KALMAYACAKTIR”

Ercan Ayhan, son olarak Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanları göreve davet etti. “Bu konu Ordu ve Giresun halkını rahatsız ediyor. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bu konuyu tekrar gözden geçirip, havalimanımızın çalışır vaziyette bakıma alınmasını sağlayacaklarına inanıyorum” dedi. Tüm halkı ve kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağıran Ayhan, medyanın da bu konuda daha fazla yazı yazmasını ve gündemi sıcak tutmasını temenni etti.

REKLAM ALANI