Giresun’da 13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı

“13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” kapsamında düzenlenen etkinlik, tarımın, toprağın, ormanın ve suyun önemine dair duyarlılığı artırmayı hedeflemektedir.

Giresun’da 13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.01.2024
31
A+
A-

Tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini belgesel bir perspektifle ele alan yarışma, estetik ve öznel bakış açılarıyla çekilen fotoğraflara odaklanmaktadır. Sergide, 23 Ocak 2023 tarihinde Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde düzenlenen açılışta, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ve Mehmet Fikret Çavuş ile İl Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar halkla buluşturuldu.

Bu yılki yarışma, Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Deniz Bank destekleriyle organize edildi. Yarışmanın konusu, tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası ile ilgili her türlü tarım hareketliliğini kapsamaktadır. Yarışma, “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları”, “DenizBank Çalışanları” ve bu yılın teması olan “Sen Üret Yeter” kategorilerinde düzenlendi. Başvurular 30 Ocak 2023 tarihinde sona erdi ve toplam bin 210 katılımcı, 6 bin 635 eserle yarışmaya katıldı.

Seçici kurul, 8 eseri ödüle layık görürken, 120 eser sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Genel kategoride birincilik ödülü, Ekrem Şahin’in “Kuraklık” adlı çalışmasıyla kazanıldı. Aynı kategoride Mahmut Serdar Alakuş’un “Balık Çiftliği” ve Mehmet Aslan’ın “Kuzular” adlı eserleri de dikkat çekti. “Kuzular” aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Bakan Özel Ödülü”ne layık görüldü. Öğrenci kategorisinde birincilik İsmail Serhat Şahin’e, “Midye Çiftliği” adlı çalışmasıyla gitti. “Sen Üret Yeter” Tema Kategorisinde ise birincilik, Gazi Aydın’ın “Bal Eğitimi” adlı eseriyle elde edildi.

Diğer kategorilerde birincilik ödüllerini kazananlar ve eser isimleri şu şekildedir: Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Kategorisi’nde Erdoğan Karacabey, “Çoban”; Çiftçi Kategorisinde Yücel Albayrak, “Koyunlar”; Deniz Bank Çalışanları Kategorisi’nde Meral Kaya, “Çiftçi”. Ayrıca, doğa fotoğrafçısı Fazıl Saraç’ın İlimiz Sisdağı yaylasında çektiği bir fotoğraf da sergilenmeye değer bulundu.

REKLAM ALANI