Giresun’da 234 projeye 115.5 TL hibe desteği sağlandı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, şehrin kalkınmasını desteklemek amacıyla kurum ziyaretlerine aralıksız devam ediyor.

Giresun’da 234 projeye 115.5 TL hibe desteği sağlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.11.2023
73
A+
A-

Vali Serdengeçti, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, brifing aldı ve incelemelerde bulundu. TKDK Giresun İl Koordinatör Vekili Ekrem Demirbaş tarafından ilk olarak kurum tanıtımı ve desteklenen sektörlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunumun ardından Vali Serdengeçti’ye verilen brifingde; AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olarak adlandırılan, aday ve potansiyel aday ülkelere uygulanmakta olan IPARD Programı’nın amacının mevcut tesisleri AB standartlarına ulaştırmak, yeni tesisleri de AB standartlarında kurmak olduğu belirtildi.

2013 yılından bugüne kadar toplam yatırım tutarı 377 milyon TL olan 234 başvuru için 115,5 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını belirten İl Koordinatör Vekili Demirbaş, kalan projelerin tamamlanması ile yapılan ödemenin 181,6 milyon TL bulacağını söyledi.

  1. ÇAĞRI İÇİN 18 PROJE BAŞVURDU

Belirli sektörlerde ve sadece makine ekipman alımına yönelik 13. Çağrı kapsamında, TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü olarak, 18 projeyi teslim aldıklarını sözlerine ekleyen İl Koordinatör Vekili Demirbaş, toplam yatırım tutarı 172,5 milyon TL’lik proje başvurusunda bulunulduğunu, ayrıca hibe tutarı 86,2 milyon TL olan projelerin inceleme aşamasında olduğunu ve 2023 yılı bitmeden projelerin sözleşmeye bağlanmasını planladıklarını dile getirdi.

GES YATIRIMLARI DA DESTEKLENİYOR

Giresun’da öne çıkan sektörlere ilişkin bilgiler sunan İl Koordinatör Vekili Demirbaş, “İşleme kapasitesi yaklaşık 70 bin ton olan 13 fındık işleme tesisi destek kapsamına alınmıştır. Kalan yatırımların tamamlanması ile birlikte yeni kurulum olarak toplam kapasitenin %35’ine katkıda bulunmuş olacağız. Giresun’da bulunan 29 Turizm İşletme Belgeli Otelin 12 tanesi (%41’i) TKDK desteğiyle ilimize kazandırılmıştır. Yatırımı devam eden otellerin tamamlanmasıyla ilimizdeki Turizm İşletme Belgeli otel sayısı 35’e yükselecek, bunlardan 18 tanesi (%51’i) Kurumumuz tarafından desteklenmiş olacaktır. Yenilebilir enerji alanında Giresun’da devreye alınan 7,7 Mw’lık kurulu kapasitenin 1,5 Mw’lık kısmı (%20) 3 GES projesi ile TKDK tarafından desteklenmiştir. Yine yatırımların tamamlanması ile birlikte toplam 21,7 Mw’lık GES yatırımının 5,5 Mw’lık kısmı (%25) TKDK desteği ile ilimize kazandırılmış olacaktır” dedi.

REKLAM ALANI