Giresun’da 6 Yeni Projeye Start Verildi

Giresun Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen 6 projenin imza törenine ev sahipliği yaptı. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin öncülüğünde gerçekleşen törende, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak projeler tanıtıldı.

Giresun’da 6 Yeni Projeye Start Verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.05.2024
92
A+
A-

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle Giresun’da hayata geçirilecek 6 projenin imza törenine katıldı. 30 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene; Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar ve birçok önemli isim katıldı.

VALİ SERDENGEÇTİ: “PROJELER GİRESUN’UN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK”

Vali Serdengeçti, törende yaptığı açılış konuşmasında, Giresun’un kalkınmasına büyük katkı sağlayacak projelerin önemini vurguladı. Serdengeçti, “Bugün, Giresun’umuzun kalkınması için büyük önem taşıyan toplam 6 projenin imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu projeler, tarım, eğitim ve turizm gibi alanlarda bölgenin gelişimine ve refahına önemli katkılar sağlayacaktır. Projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

PROJELER GİRESUN’UN KALKINMASINI HEDEFLİYOR

Törende imzalanan projeler arasında, Çamoluk Ziraat Odası’nın Sarpkaya köyünde turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen “Konsept 28 Sarp-Kaya” projesi ve Şebinkarahisar Belediyesi’nin kültür ve turizm varlıklarını tanıtmayı amaçlayan “Şebinkarahisar Tanıtım Materyalleri” projesi öne çıktı. Ayrıca, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapay zeka eğitimi ve Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yöresel ürünlerin marka değeri kazandırma projeleri de imzalandı.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE DESTEK

Kadın girişimciliğini destekleyen projeler de törende yer aldı. “Kadınlar Dokuyor” projesi kapsamında, Şebinkarahisar ilçesinde coğrafi işaretli Tamzara Dokuması’nın işlenmesi ve pazarlanması için çalışmalar yapılacak.

TÖRENE KATILAN İSİMLER VE İMZALANAN PROTOKOLLER

İmza töreninde, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar ve diğer kurum temsilcileri yer aldı. Protokoller, Vali Serdengeçti’nin eşliğinde imzalanarak hayata geçirildi.

Giresun Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu imza töreni, şehrin geleceğine yönelik umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Projeler, Giresun’un ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak.

REKLAM ALANI