Giresun’da 68 bin öğrenci 14 Haziran’da karne aldı

Giresun’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 68 bin 260 öğrenci, karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi.

Giresun’da 68 bin öğrenci 14 Haziran’da karne aldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.06.2024
26
A+
A-

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’da örgün eğitim kurumlarında sona eren 2023-2024 eğitim öğretim yılı münasebetiyle düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

68 BİN 260 ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE GİRDİ

14 Haziran Cuma günü saat 11.00’de Giresun Merkez Gazipaşa İlkokulu’nda gerçekleşen törende Vali Serdengeçti, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de yer aldı.

Vali Serdengeçti, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin karnelerini dağıttı. Öğrencilere tatilde bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunan Serdengeçti, “Bugün ilimiz genelinde 366 okulumuzda 68 bin 260 öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Uzun bir maratonu bitiren öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum. Tatilinizi bol bol spor yaparak, dinlenerek, eğlenerek ve kitap okuyarak geçirip, yeni yıla hazırlıklı girmenizi diliyorum; iyi tatiller” dedi.

OKULUN TARİHÇESİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Törenden önce Okul Müdürü Tahsin Bayram, Vali Serdengeçti’ye okulun tarihçesi, fiziki durumu, öğretmen ve öğrenci sayıları, derslik ve personel bilgileri, sosyal aktiviteler, başarı ve dereceler hakkında detaylı bilgiler sundu.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ”

Vali Serdengeçti, tören sonrasında yaptığı açıklamada, “2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Bugün karne heyecanı yaşayan sevgili çocuklarımızın sevinçlerine ortak olduk. Şimdi doyasıya eğlenmenin, resim yapmanın, oyun oynamanın; kuşlarla, çiçeklerle konuşmanın ve kitap okumanın tam vakti” ifadelerini kullandı. Öğretmenlerle yapılan sohbetin ardından, okulun eğitim süreçleri ve öğrenci başarıları hakkında konuşuldu.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE VURGU

Vali Serdengeçti, “Işıltılı bir istikbâl için çocukluğu, çocukları iyi anlamak, iyi tahlil etmek gerekir. Çocukluk, okul bahçelerinden dışarı taşan cıvıltılardır, nisan yağmurlarına bulutlar çizmektir. Bugünün kahramanlarını kucak dolusu selamlıyor ve onlar için büyük bir azimle vazifemizi ifa etmekten onur duyduğumuzu dile getirmek istiyorum. Unutmadan, evlere getirilecek en güzel karne de gülen yüzlerdir” dedi.

366 OKULDA 6 BİN 61 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

2023-2024 eğitim öğretim yılında Giresun’da toplam 68 bin 260 öğrenci örgün eğitimde öğrenim gördü. İl genelinde 6 bin 61 öğretmen, 366 okulda görev yaptı. Ayrıca, 4 bin 287 öğrenci açık öğretim okullarında eğitim aldı ve toplam öğrenci sayısı 72 bin 547’ye ulaştı. 55 öğrenci pansiyonunda ise 3 bin 682 öğrenci barındı.

REKLAM ALANI