Giresun’da Cimnastik heyecanı!

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 yılı okullar arası artistik cimnastik il birinciliği ilimizde yapıldı.

Giresun’da Cimnastik heyecanı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.02.2024
36
A+
A-

Olimpik Yüzme Havuzu Spor Kompleksi’nde yapılan yarışmada ilimizden 5 okul, 30 sporcu ve 3 okul takımı 4 farklı kategoride dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmalara sporcuların yanı sıra veliler ve okul idarecileri de katılım gösterdi. Yarışmalar sonucunda Bulancak Cumhuriyet İlkokulu, Minik Kızlar (B) kategorisinde il birincisi ve Minik Kızlar (A) kategorisinde il ikincisi olurken; Giresun Namık Kemal İlkokulu, Minik Kızlar (A) kategorisinde il birincisi oldular. Ferdi olarak yarışan sporcular ise elde ettikleri puanlara göre çeşitli dereceler elde ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Salonunda Minik Kız-Erkek kategorisinde yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri törenle antrenörler tarafından verildi.

Yarışma sonrasında Giresun Cimnastik İl Temsilcisi Yunus İlhan, ilimizde ilk defa bir cimnastik yarışması düzenlendiğini ve bir tarihe imza atıldığını belirterek;  “Yarışmanın ilk defa yapılmasına rağmen katılımın beklenenden iyi oldu. Gelecek yıl daha fazla katılım olacak, bundan sonra il geneli ve bölgesel olarak çeşitli özel ve resmi yarışmalar düzenleyeceğiz.” dedi. Cimnastik sporunun emek isteyen bir spor dalı olduğunu ve ilimizde cimnastiğe ilginin her geçen gün arttığını sözlerine ekleyen İlhan, katılımlarından dolayı sporculara, antrenörlere ve okul idarecilerine teşekkür etti.

REKLAM ALANI