Giresun’da dolmuş ücretlerine zam!

Giresun Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısını Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda belediye bütçesine ek ödenek konulurken, şehir içi dolmuş ücretlerine ise zam kararı alındı.

Giresun’da dolmuş ücretlerine zam!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.09.2023
746
A+
A-

Giresun merkez Şehir içi dolmuş kooperatiflerinin zam talebini görüşen belediye meclisi zammı onayladı.

Alınan karara göre; şehir içi yolcu taşıma ücretleri sivil 14,00 TL’ye, öğrenci 10,00 TL’ye, Samanlıkkıranı, Kayadibi, Besat ve Camili dolmuş taşıma ücretleri ise sivil 16,00 TL’ye, öğrenci 10,00 TL’ye yükseltildi.

Şehir içi özel halk otobüsü yolcu taşıma ücretleri ise sivil 10,00.TL, öğrenci 7,00 TL olarak belirlendi.

Diğer yandan, mecliste servis ücretleri de belirlendi. Buna göre; şehir merkezine öğrenci taşıma ücretleri ilköğretim okulları için 800 TL, liseler için 800 TL, Bulancak Anadolu Lisesi ile Keşap Anadolu Lisesi için 900 TL, İlköğretim, Kreş ve Anaokuluna giden öğrenciler için yardımcı personellerin ise belirtilen ilköğretim tarifesine ek 100 TL olarak uygulanmasına karar verildi.

BÜTÇEYE EK ÖDENEK

Belediye Meclisinde, belediyenin 750 Milyon TL olan 2023 yılı bütçesine 380 Milyon TL ek ödenek konulması da oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir sonraki toplantının ise 4 Ekim 2023 Çarşamba günü yapılması kararlaştırılarak oturum sonlandırıldı.

CHP BÜTÇE ARTIŞINI ELEŞTİRDİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Vahdet Yenal mecliste yaptığı konuşmada bütçe artışı konusunu eleştirdi.

Yenal konuşmasında; “2022 yılı için 300 milyon TL bütçe öngörüp yıl içinde 2 kez ek bütçe yaparak bütçesini %85 oranında artıran Giresun Belediyemiz ne yazık ki ek bütçe yapmayı alışkanlık haline getirerek 2023 yılı içinde 750 milyon TL öngördüğü bütçesini bu kez %50 oranında artırarak 380 milyon TL ek bütçe yapma gereği duymuştur.

Aslında Giresun Belediyesi yönetiminin Ocak, Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında gelir tarifelerini artış yönünde yeniden düzenlemesi ek bütçenin bizlere bir habercisiydi.

Her iki yıldır kendi bütçesinin yarısından fazlası ek bütçe yapan Giresun Belediyesi yönetiminin bütçe yapmaktaki zafiyeti açık ve net ortadadır.

Gözlemlememiz şudur ki Giresun Belediyesi yönetimi bütçesini teorik olarak TÜİK enflasyon verilerine göre yapmakta, ancak bu veriler gerçeği yansıtmadığından pratikte yaşanan gerçek enflasyon değerleriyle karşı karşıya kaldığında ek bütçeler yapmak zorunda kalmaktadır.

Umarız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yılsonuna kadar ikinci bir ek bütçe yapmak zorunda kalmazlar.

Ek bütçedeki gelirler kısmının giderleri karşılamayacağı dolayısıyla yılsonunda bu miktarın gelecek yıla borç olarak devredeceği ve Giresun Belediyesinin borç yükünün daha da artacağı gözlemlenmektedir” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI