Giresun’da Dünya Çevre Günü coşkuyla kutlandı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Dünya Çevre Günü’nde Çevre Müdürü Murat Cavunt ve heyeti makamında ağırladı.

Giresun’da Dünya Çevre Günü coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.06.2024
33
A+
A-

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette, çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla 1972 yılından bu yana kutlanan Dünya Çevre Günü’nün önemi vurgulandı.

Ziyarette, Dünya Çevre Günü’nün tarihi ve önemi üzerinde duruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt, bu yılın temasının “Hepimizin Bir Dünyası Var” olduğunu açıkladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’nin hedefleri ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi verildi. Proje, kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve atık miktarının azaltılması amacını taşıyor. ‘Denizler Halkındır’ projesi kapsamında yapılacak çalışmalar ve Çevre Haftası etkinlikleri de ele alındı.

Murat Cavunt, ziyaret sonunda Vali Serdengeçti’ye çiçek takdim ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Vali Serdengeçti ise memnuniyetini dile getirerek, heyetin Dünya Çevre Günü’nü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi. Bu anlamlı gün kapsamında, Giresun’da çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik konularında yapılan çalışmaların önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

REKLAM ALANI