Giresun’da kayıp şahıs cinayete kurban gitti

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Nisan ayında kaybolan bir şahsın ölü bulunduğunu ve cinayete kurban gittiğini açıkladı.

Giresun’da kayıp şahıs cinayete kurban gitti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.05.2024
243
A+
A-

Yağlıdere ilçesinde cesedi bulunan şahısla ilgili olarak yapılan soruşturmalarda, iki şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

OLAYIN DETAYLARI

Nisan ayından bu yana kayıp olan şahıs, 21 Mayıs 2024 tarihinde Giresun’un Yağlıdere ilçesinde ölü olarak bulundu. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kayıp şahısla ilgili yapılan çalışmaların ardından iki şüphelinin tespit edilerek takibe alındığı belirtildi.

5 Nisan 2024 tarihinde Keşap ilçesinde yanmış bir araç bulunmuş ve bu aracın sürücüsüne 2 Nisan’dan beri ulaşılamadığı tespit edilmişti. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda şüphelenilen iki şahıs takibe alındı. Şüphelilerin ifadelerine başvurulmasının ardından cinayeti itiraf ettikleri ve cesedin yerini gösterdikleri açıklandı.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Şahsın cesedi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Cinayetle bağlantılı olarak iki şüpheli ve bir başka şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltı süresinin bitiminin ardından, şüpheliler gerekli adli işlemler için Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecek.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, “Hakkında 2 Nisan 2024 tarihinden beridir kayıp şahıs müracaatı bulunan bir kişinin 21 Mayıs 2024 tarihinde Giresun ili Yağlıdere ilçesinde ölmüş olarak bulunmasına ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde iki şüpheli takibe alınmış ve yeterli delillere ulaşıldıktan sonra ifadelerine başvurulmuş, şüpheliler suçlarını ikrar etmişlerdir. Olay yerinde yapılan incelemeler ve otopsi işlemleri sonrasında, cinayetle bağlantılı üç şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturma devam etmekte olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI