Giresun’da keneyle mücadele

Doğa Koruma Müdürlüğünden avcılara ve vatandaşlara uyarı

Giresun’da keneyle mücadele
MOBİL REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.08.2024
9
A+
A-

Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi’nde yaz aylarının kabusu haline gelen Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında doğaya sülün ve keklik salımı gerçekleştirdi. Bu çalışmaların yanı sıra avcılar ve vatandaşlar da bu hassas dönemde uyarıldı.

30 BİN KANATLI DOĞAYA SALINDI

Giresun’un Bulancak ilçesi kırsalında gerçekleştirilen salımla ilgili açıklamalarda bulunan Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ali Hıdır, 2002 yılından bu yana 15 bin keklik ve 15 bin sülün olmak üzere toplamda 30 bine yakın kanatlı salımı yapıldığını belirtti. Hıdır, özellikle iç kesimlerde kenelerle mücadelede kekliklerin doğaya salınımının büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, bine yakın Beç Tavuğu’nun da doğaya salındığını ifade eden Hıdır, “Bu yıl itibarıyla bin anaç sülün ve 300 keklik salımı gerçekleştirdik. İlerleyen yıllarda bu salımlar artarak devam edecek,” dedi.

“KUŞ YUVALARINA DOKUNMAYIN”

Ali Hıdır, avcılara ve vatandaşlara seslenerek özellikle Bulancak’ın Dikmen, Aktepe ve Kızılot bölgeleri ile Piraziz’in Nefsi bölgelerinde daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Hıdır, “Salım yaptığımız alanlarda, özellikle denize yakın ilçelerde geçmişte görülen sülünü tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Avcılarımızdan ve vatandaşlarımızdan, kuşların yuvalarına dokunmamalarını önemle rica ediyoruz,” diyerek doğanın korunması ve kenelerle etkin mücadele için toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekti.

MOBİL REKLAM ALANI