Giresun’da kütüphanesiz okul kalmadı

“Kütüphane İyileştirir” teması ile kutlanan 59. Kütüphaneler Haftası kapsamında Giresun Merkez Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde program düzenlendi.

Giresun’da kütüphanesiz okul kalmadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.04.2023
24
A+
A-

Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri ile okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda, “Geçmişten Günümüze Kurulan Kütüphaneler” konulu sunum ile “Kütüphane İyileştirir” temalı belgesel gösterimi yapıldı. Devamında Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Kitabım Konuşuyor” okuma etkinliği düzenlendi. Daha sonra kütüphanelerden en fazla yararlananlara ödüllerin verildiği program, Araştırmacı Hüseyin Gazi Menteşeoğlu’nun Giresun’da kurulan ilk kütüphaneler ve gazeteler konulu sunumu ile sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Kütüphanelerin ve kitap okuma alışkanlıklarının zaman içerisinde gelişim ve değişim gösterdiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesiyle Giresun’da kütüphanesiz okul kalmadığına, bu sayede okuma kültürünün öğrenciler başta olmak üzere tüm kesimlerde artmaya başladığını ve bunun mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

REKLAM ALANI