Giresun’da minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Giresun’da 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerine yönelik eğlence programı düzenlendi.

Giresun’da minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.05.2024
15
A+
A-

Giresun’da 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim alan çocuklara yönelik “100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz” adlı program gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Giresun’da 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen programa konuk olarak TRT Çocuk Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi katıldı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde gerçekleştirilen programda Goncagül ve ekibi, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çocuk ilahileri, kukla, jonglör gösterisi gibi etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, 15 Temmuz Çıtlakkale Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencisi Betül Sümeyye Yeşil’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN ÜMİDİDİR”

Programda konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, kadim gelenekte var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılarak kültürel unsurların ve değerlerin aktarımına destek sağlamanın önemine dikkat çekerek, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi daha iyi tanımaları ve bu değerleri yaşatmaları amacıyla güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Bugün burada, çocuklarımızın eğlenirken öğrenebileceği, kültürel mirasımızı tanıyabileceği güzel etkinlikler yer alacak.

Bu programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, çocuklarımızın eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Onların sağlam bir karakter ve bilgi birikimiyle yetişmeleri, bizlerin en büyük önceliğidir.” dedi.

“YAZ KUR’AN KURSLARI 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR”

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an kurslarına kayıtların 10 Haziran ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılabileceğini hatırlatan İl Müftüsü Kılıçbay, Kur’an kurslarımız, sevgili yavrularımıza Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) örnek ahlakı, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaçlayan önemli eğitim merkezleridir.

Öğrenciler yaz tatili başlamadan, Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve dini bilgilerini artırmak suretiyle verimli bir tatil dönemi geçirmek için İl Müftülüğümüze ve ilçe müftülüklerimize başvuru yapabilirler.” diye konuştu.

TRT Çocuk Sanatçısı Goncagül ise, Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerek Filistin halkı ve Filistinli çocuklar için dua istedi. Minikler, yaptıkları dua ile İsrail zulmüne uğrayan Filistinli çocukların yaşadığı drama dikkat çekti.

Program 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri arasında gerçekleştirilen halat çekme, çuval yarışı ile yüz boyama, tişört baskısı gibi etkinliklerle devam etti.

Programın sonunda Müftü Kılıçbay, Goncagül ve ekibine hediye takdim etti.

Programa İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Vakıf Katılım Giresun Şubesi yetkilileri, din görevlileri, öğrenci velileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

REKLAM ALANI