Giresun’da yerel lezzetler ve değerlere sahip çıkılmıyor

Kısa adı GAPDER olan Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli, Giresun’da yerel yönetim, kurum ve kuruluşların yöresel ürünlere ve bu ürünlerle hazırlanan yerel lezzetlere sahip çıkmadığını belirerek, son olarak en fazla Giresun yöresinde bilinen Hamsi Böreği’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ordu İçli Tava’ adı altında tescillendiğini kaydetti.

Giresun’da yerel lezzetler ve değerlere sahip çıkılmıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.10.2023
112
A+
A-

Hamsi Böreğine tescil alan Ordu Büyükşehir Belediyesini tebrik eden GAPDER Başkanı Fırat Canikli, “Ordu Büyükşehir Belediyesi fındıklı burma tatlısından yağlıya kadar birçok yöresel ürüne tescil aldı. Biz ve bizim yerel yöneticiler ne yaptı? Oturup izledi ve izlemeye devam ediyor. Yakında Tirebolu ve Güce yöresine has çayımızı dahi tescilleyecekler. Bizde bu yönetici ve idareciler varken Giresun’a has ürünler başka illerde daha çok tescillenir. Sonuç itibariyle bu bir vizyon ve ufuk meselesi. Bizim vizyonumuz ve ufkumuz maalesef bu kadar. Ondan sonra kimse çıkıp da, tanıtımdan, turizmden ve yöresel lezzetlerden dem vurmasın. Kim üstüne alınırsa alınsın, kim kırılırsa kırılsın, Giresun’da yöresel ürün ve lezzetlere yeterince sahip çıkılmıyor. Giresun’un yöresel lezzetleri sahipsiz” dedi.

MESLEĞİNİ ASKIYA ALDI

Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Canikli, çok severek yaptığı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde ettiği aşçılık mesleğini ise belli bir süre askıya aldığını açıkladı. Giresun’un adını, yöresel tatlarını ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarında temsil etmelerine rağmen bırakın maddi, manevi desteği bir teşekkür bile almadıklarını ifade eden Canikli, şuanda aşçılık mesleğini süresiz olarak bırakmış bulunmaktayım. Günümüzde gastronomi ve yemek sanatları çok popüler bir meslek haline gelirken Giresun’da bununda değeri bilinmiyor. Bu işe meraklı olan gençlerimize ön ayak olunmuyor. Yerel yönetimler tarafından işletilen sosyal tesislere bu işe sevdalı gençlere ve yetişmiş elemanlara fırsat dahi verilmiyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI