Giresun’daki yeni yatırımlar ve stratejik projeler masada

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda il ve sektör sorunları ile talepler ele alındı.

Giresun’daki yeni yatırımlar ve stratejik projeler masada
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.06.2024
68
A+
A-

Başkan Çakırmelikoğlu, Odanın görevleri ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Çakırmelikoğlu, 3. ve 4. OSB yatırımlarının süreci ve Odanın bu projelerdeki rolü hakkında detaylı bilgi verdi. Şu an kuruluşu tamamlanan, kamulaştırma ve altyapı aşamaları beklenen 3. ve 4. sanayi bölgelerinin şehrin doğu bölgesine olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Fizibilite çalışması tamamlanan 5. OSB’nin ise kentin güney ilçeleri için büyük önem taşıdığını vurguladı.

SAMSUN-SARP DEMİRYOLU PROJESİ

Başkan, Samsun’dan Sarp sınır kapısına kadar uzanan limanlara entegreli demiryolu projesinin takipçisi olduklarını açıkladı. Bu proje için Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkanları olarak ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu çalışmaların rutin şekilde devam ettiğini söyledi.

GİRESUN GÜNEY ÇEVRE YOLU

Yılan hikayesine dönen Giresun Güney Çevre Yolu projesi için de lobi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çakırmelikoğlu, bu projenin sadece Giresun’a özel yapılmadığını ve yetkili makamlara bunu anlatmayı kendilerine borç bildiklerini belirtti.

FINDIK VE ÇAY SEKTÖRLERİNDE YENİ DÖNEM

Çakırmelikoğlu, fındık ve çayın üretimden sanayide işlenip katma değerli ürüne dönüşmesi aşamasını takip ettiklerini, butik mamul ürün imalatlarının bölgede kümelenme altyapısını oluşturduğunu ve gelecek adına umut verici olduğunu dile getirdi.

ORTAK GÖRÜŞ VE KARARLAR

Toplantının devamında, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu üyeleri sektör sorunları ve bölgenin ulaşım altyapısı ile sanayicilerin taleplerini değerlendirdi. Mayıs ayında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, yedi ilin ticaret ve sanayi odalarının ortak görüşü olarak Samsun-Sarp Demiryolu Projesinin öncelikli gündem maddesi olması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

REKLAM ALANI