Giresun’dan Filistin’e destek

Giresun’dan, İsrail rejimine karşı vatanlarını savunan Filistin halkına destek.

Giresun’dan Filistin’e destek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.10.2023
62
A+
A-

Önceki akşam yatsı namazı sonrası bir araya gelen İHH ve Memur-Sen üyeleri Filistin’e destek açıklaması yaptı. Memur-Sen üyeleri “Katil İsrail Filistin’den defol!” dedi.

Basın açıklamasını okuyan İHH Giresun Başkanı Fethi Elmas, yıllardır süregelen İsrail işgali altında, binlerce Filistinli’nin hayatını kaybetti, birçoklarının yaralandığı ve sakat kaldığını hatırlatarak, “İsrail’in hukuksuz eylemleri sonucunda, Filistinlilerin evleri ve arazileri işgal edildi. Gazze, İsrail’in inşa ettiği duvarlarla adeta bir açık hava hapishanesine dönüştü. İsrail, bölgedeki diğer ülkelerle siyasi ve ekonomik yakınlaşmalar kurarak, kendine bir koruma kalkanı oluşturdu. Ancak bu yakınlaşmalar, Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlarla gölgelendi” dedi.

Elmas, Dünya genelinde, birçok ülke ve topluluğunun, İsrail’in bu saldırılarına sessiz kaldığına dikkat çekerek, “Ancak, yaşanan bu süreçlerde, İsrail’in barış ve istikrar karşıtı tutumu daha da belirginleşti. Filistinlilerin, kendi hakları ve toprakları için mücadele etme zamanı geldi. İsrail’in yıllardır sürdürdüğü bu zulüm politikası, sonunda kendi aleyhine dönecektir. Türkiye’de ve dünya genelinde, Filistin’e destek verenler, İsrail’in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı birlikte hareket ediyor. Filistin’in özgürlüğü için yapılan tüm eylemleri desteklemek, sadece Filistinlilerin değil, tüm dünya insanlarının görevidir. Bu mücadele, Filistin tam anlamıyla özgür olana kadar devam edecek” dedi.

REKLAM ALANI