Giresunlu gaziler ve şehit yakınlarından gurur verici tiyatro oyunu

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün, Giresun Valiliğinin oluru ve desteği ile hazırladığı”100 Yıllık Emanet” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Giresunlu gaziler ve şehit yakınlarından gurur verici tiyatro oyunu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.11.2023
108
A+
A-

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde sahnelenen  oyunu Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakinoğlu, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, daire amirleri, akademisyenler, kurum- kuruluş ve STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile çok sayıda tiyatrosever izledi. Proje Koordinatörlüğü’ nü Kurum Müdürü Mustafa Modaoğlu’nun yaptığı oyunu sahneye Özgür Aydın, Seda Sümer Aydın,  Engin Kaçmaz ve Sait Fevzi Sümer hazırladı.

“100 Yıllık Emanet” adlı  oyunda İbrahim Çolakoğlu, Fatih Melikoğlu, Özcan Algül, Meliha Algül, İbrahim Aydın, Yunus Emre Sezgin, Mustafa Kemal Algül,  Osman Karasu,  Levent Tanrıvermiş,  Cengiz Demirkaya,  Yalçın Tali, Murat Güler ve Şaban Yalçın rol aldı. Oyunla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, ” Buram buram tarih kokan oyunumuzu  Giresun’da ve Türkiye’de bir ilk olarak gazilerimiz ve yakınları ile birlikte hazırlayarak  sahneledik. Oyunumuzda Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanları Kazım Karabekir Paşa, Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, Topal Osman, Şahin Bey,  Sütçü İmam, Halit Paşa ve Anadolu annesini canlandırdık. Böylece bu vatanın nasıl kurtulduğunu ve nasıl kurulduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik.

Oyunumuzu çok beğendiğini ifade eden Sayın Valimiz, ‘Bu güzel,  anlamlı ve gurur verici oyunu tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize izletelim’ diyerek hepimizi gururlandırdı.Sayın Rektörümüzün de, ‘Bu harika oyunun bir gösterimini de üniversitemizde  istiyoruz’ demesi bizi çok mutlu etti” dedi.

REKLAM ALANI