Giresun’un geleceği için adım atma zamanı

Yayınlama: 28.04.2023
60
A+
A-

Dünkü manşetimizde dikkat çeken bir haber vardı…

Özetle, “14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi Trabzon ve Ordu’nun bakan milletvekili adayları yeni dönem için vaat üzerine vaatler verirken, Trabzon ve Ordu neredeyse her gün bir açılış kurdelesi kesiliyor” deniliyordu.

Ondan 1 gün önce ise Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu bir açıklamada bulundu.

Giresun’un adeta kronikleşen sorunlarına parmak basarak kamuoyunu ve yaklaşan seçim öncesi milletvekili adaylarına önemli bir mesaj veren Çakırmelikoğlu’nu kutlamak lazım.

Giresun’un Karadeniz Bölgesi’nin önemli illerinden biri olduğu herkesin malumu.

Tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve tarım ürünleriyle bir marka değer olduğunu anlatmaya gerek yok.

Çakırmelikoğlu önemli bir vurgu yaparak, seçilebilecek olan milletvekili adaylarının açık ve net bir şekilde Giresun’un bu sorunlarını taahhüt altına almasını gerektiğinden dem vurdu.

Bir kez de tarafımızdan dillendirilmesinin dolayısıyla geçmişten geleceğe köprü kurulması ve tarihe not düşülmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

xxx

Heyhat…

Giresun uzun yıllardır çözüm bekleyen birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunlar, ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimini olumsuz etkilemektedir.

Bunların başında Giresun Güney Çevre Yolu ile şehir içindeki dal-çık projesinin geldiği aşikardır. Şehrin merkezindeki trafiği rahatlatmak ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılacak olan bu projeler, yıllardır beklemektedir.

İç Anadolu bölgesinden Trabzon’a uzatılması baskılanan projenin aksine Samsun-Sarp Demiryolu Giresun için hayati önemdedir. Bu proje ile ilimiz, Karadeniz Bölgesi’nin diğer illeriyle daha iyi bağlantı kuracak ve lojistik avantajlar elde edecektir.

Dereli-Şebinkarahisar Yolu ve Pınarlar Tüneli Projesi, şehirlerarası ulaşımı kolaylaştıracak ve bölgedeki turizm potansiyelimizi artıracaktır. Bu minvalde, Tirebolu-Torul bölünmüş yol projesi de hafızalardan çıkarılmamalıdır.

  1. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri kamulaştırma ve altyapı yatırımları yabana atılmamalıdır. Bu projeler sayesinde, bölgeye yeni yatırımcılar çekilecek ve işsizlik sorunu azaltılacaktır.

Turizm yatırımları için yaylalarda imar düzenlemeleri olmazsa olmaz bir husus olarak hafızalardan çıkarılmamalıdır. Böylece, doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasıyla ilin ekonomisi daha da güçlendirilecektir.

Giresun şehir merkezi kentsel dönüşüm alanlarında yapılacak uygulamalar sayesinde, şehrin turizm hareketliliğine katkı sağlanacak ve sosyal yaşam standartları artacaktır.

Seçilmesi muhtemel milletvekillerinin, çözüm bekleyen bu sorunlara yönelik projeler üretmeleri ve çalışma yapmaları Giresun’un geleceği açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Bakalım kimler gerçekten milletin vekili olmak için çabalıyor veya çabalamıyor hep birlikte göreceğiz.

REKLAM ALANI