Giresun’un hakkını gümbür gümbür savunacağım

CHP milletvekili adayı Gezmiş, TBMM de Giresun ve Giresunlunun hakkını gümbür gümbür savunacağının sözünü verdi. Kapısının herkese açık olacağını kaydeden Gezmiş, “Tek amacımız Giresun’a hizmet olacak” dedi.

Giresun’un hakkını gümbür gümbür savunacağım
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2023
31
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun 1. Sıra milletvekili adayı Elvan Işık Gezmiş, 21 yıldır köylüsü ve şehirlisiyle iç içe biri olarak, Giresun’un birikmiş sorunlarını çözüme kavuşturmak için bir yola çıktıklarını kaydetti. basın mensuplarıyla bir araya gelen milletvekili adayı Gezmiş, ülkede öncelikle hak, hukuk ve liyakatsizlik sorunu bulunduğuna dikkat çeken Gezmiş, Giresun’un ise en önemli sorunun istihdam sorunu olduğunu söyledi.

“ÖNCELİĞİM İSTİHDAM SORUNU OLACAK”

İktidara geldikten sonra birinci önceliğinin istihdam sorununu çözmek olacağını kaydeden Gezmiş, “biz iktidar olduğumuzda gençlerimize ve nitelikleri iş gücüne ekstra teşvikler sağlayacağız. Bende bu şehirde yaşıyorum, bu şehrin havasını soluyorum. Biz sosyal ve insan yapısı olarak gümbür gümbür şehiriz. Biz Karadeniz kadın olarak ekeriz de, biçeriz de. Giresun’un da hakkını gümbür gümbür savunuruz. Ben seçilecek olan bütün arkadaşlarımla birlikte gücümüzün yettiği her alanda şehrimize hizmet etmeye çalışacağız. Tek amacımız Giresun’a hizmet olacak. Kapımız herkese açık olacak” diye konuştu.

Kumyalı Balıkçı Barınağını ziyaret ederek, balıkçılarla söyleşen CHP milletvekili adayı sosyolog eczacı Elvan Işık Gezmiş, balıkçıların maliyet artışlarıyla; akaryakıt ve ağ fiyatlarına yönelik yakınmaları üzerine, “İktidarımızda ÖTV’siz ve KDV’siz indirimli mazot vereceğiz. Kredi borçlarınızın faizlerini sileceğiz.  Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kuracağız. Deniz ve İç Su Ürünleri Stok ve Rezerv Yönetimini Ulusal Master Planı’na uygun olarak yürüteceğiz” açıklamasında bulundu.

CHP milletvekili adayı Gezmiş şunları kaydetti; “Ekonomik ve ekolojik önemi olan ticari türlerin stoklarının yönetilmesi için gerekli yumurta-larva, yaş, boy-ağırlık, gonat, üreme ve benzeri verilerin toplanmasında teknolojik yöntemlerin kullanılmasını sağlayacak, Ar-Ge çalışmalarını destekleyeceğiz.

Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün en temel sorunları olan Envanter, Balıkçı Barınaklarının Rehabilitasyonu, Ürün Etiketleme ve Menşe, Gemi Adamı İstihdam ve Temini, Mazot Desteği gibi konularda hızlı çözümler sağlayacağız. Tüm paydaşlarla birlikte Denizcilik Politikası ve Rekabetçi Denizcilik Yatırım Stratejisi hazırlayacak, deniz yetki alanlarını düzenleyecek bu belgede deniz emniyeti, deniz ticareti, deniz çevresinin korunması, deniz turizmi, denizaltı madenciliği, balıkçılık ve benzeri alanlarda temel ilkeleri ortaya koyarak uygulama birliği sağlayacağız.”

REKLAM ALANI