Göksu Travertenleri bölge turizminin gözdesi

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, 4 ayda 200 bin kişinin Göksu’yu ziyaret ettiğini söyledi.

Göksu Travertenleri bölge turizminin gözdesi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
108
A+
A-

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Karadeniz’in Pamukkale’si olarak tabir edilen Göksu Travertenleri son 4 ayda 200 binin üzerinde yerli ve yabancı misafirin ziyaret ettiğini belirterek, 2024 yılı hedeflerinin en az 400 bin ziyaretçi olduğunu ifade etti.

Erener, 4 aylık süreçte Göksu Travertenlerinde İl Özel İdaresine 4 milyon lira kazanç sağladığını da kaydetti. Erener, Dereli ilçesine bağlı Pınarlar köyünde, büyüklü küçüklü göletlerde oluşan ve Karadeniz’in Pamukkale’si olarak tabir edilen Göksu travertenlerinin bu sezon yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Sel tahribatından dolayı travertenlerin 10 Haziran’da tekrar ziyarete açıldığını hatırlatan Erener, şu ana kadar 200 bin civarında kişinin travertenleri ziyaret ettiğini ve yaklaşık 4 milyon lira ciro elde edildiğini kaydetti. Erener, Göksu travertenlerinin yapılacak çalışmalarla daha da cazip hale getirileceğini belirterek, “İl Özel İdaresince travertenlerin çevresinde otopark, yol çalışması, yöresel ürün pazarı ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. Bunlara ek projeler de hazırlıyoruz” dedi. Erener, 1 Aralık’a kadar hafta sonları ziyarete açılacak olan travertenlerin 1 Nisan 2024 tarihine kadar bakıma alınacağını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI