Göreleli Kore Gazisi unutulmadı

Göreleli Kore gazisi Küçük’ün evi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kore Temsilcisi Mimar Young-Sun You tarafından onarılacak.

Göreleli Kore Gazisi unutulmadı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.05.2024
22
A+
A-

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kore Temsilcisi ve Proje Destek Ekip Lideri Mimar Young-Sun You ile 1950 Yılında Güney Kore’ye destek için savaşa giden 5083 kişilik Türk Tugayı’nda görev yapan 92 yaşındaki Kore Gazisi, Kadir Küçük’ü yaşadığı Gültepe Köyü’ndeki evinde ziyaret etti.

Başkan Dede, Küçük’ün yaşadığı evde yakın zamanda tadilat başlatacak olan Mimar Young-Sun You’ya teşekkür etti.

“Bütün Kore Gazilerini babam gibi görüyorum” diyen Young-Sun You, bir hafta gibi kısa bir sürede gazinin evinin onarım ihtiyaçlarını karşılayarak daha yaşanabilir bir yer haline getireceklerini belirtti.

GÖRELE BELEDİYESİ DE DESTEK VERECEK

Kore gazisi Kadir Küçük’ün evinde başlayacak olan tadilat işlemlerine Görele Belediyesi olarak her türlü desteği ve imkanı sağlamaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Hasbi Dede de, “Kore Savaşı sırasında Türkiye’nin Güney Kore’ye verdiği destek ve Türk askerlerinin fedakarlıkları, tarihte unutulmaz bir iz bırakmıştır. Bu ziyaret, o izin hala canlı olduğunun en somut göstergesidir. Bu gurur verici buluşma, Türkiye ve Kore arasındaki kardeşliğin ne kadar güçlü ve kalıcı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Bu duygulu ziyaret için ülkemiz adına Sayın Young-Sun You’ya teşekkür ediyor, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI