GRÜ butik bir üniversiteye dönüşür

Memur-Sen Giresun İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı, bir sendika olmanın ötesinde yerel ve genelde ülke gündemini yakından takip eden, çözüm önerileri sunan bir sivil toplum örgütü olduklarını kaydetti.

GRÜ butik bir üniversiteye dönüşür
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.11.2023
57
A+
A-

Sarı, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Tarihi Zeytinlik Konağı’nda gerçekleştirilen kahvaltıda, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sarı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere Giresun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ ŞEHİR OLARAK AŞMAMIZ GEREKEN SIKINTILAR VAR”

Giresun Üniversitesi ile ilgili bazı sıkıtılar olduğuna vurgu yapan Sarı, “Giresun Üniversitemizin son genişleme alanı olan FİSKOBİRLİK arazisini de konutlaştırırsak gerçekten şehrimize geçmiş olsun. Her anlamda kısıtlanmış ve büyüme alanı olmayan şehrin içine sıkışmış butik bir üniversiteye dönüşürüz. Bu konuyla ilgili acilen kamuoyu oluşturulması gerekiyor ve bu konuda yerel basına da ciddi iş düşüyor.

Giresun’un gerçek manada önünü açacak iki potansiyeli var; birincisi üniversite, ikincisi de turizm. Üniversite ve turizm demek şehre girecek sıcak kaynak demektir. Ama bakıyorsunuz ki Giresun Üniversitesi’nin halen bir ana kampüs girişi bile yok. Kampüse mahalle arasından giriyoruz. FİSKOBİRLİK gibi önemli bir değerimizi de mağdur etmeden, onların da haklarını koruyarak bir çözüm üretelim, Giresun Üniversitesine yapısal gelişim ve büyüme alanını açalım” diye konuştu.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU GİRESUN’UN BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ OLMALI”

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı, Giresun’un bir diğer önemli gündem maddesinin Güney Çevre Yolu Projesi olması gerektiğinin altını da çizerek bu konuda mutlaka adım atılması gerektiği kaydetti. Sarı, “gündemde olan Dal-Çık projesi araç trafiğini ne kadar rahatlatır” diye sorarak, “biz mutlaka Güney Çevre Yolunu hayata geçirmeliyiz” dedi.

Giresun’da yaklaşık 3 bini Eğitim Bir-Sen’li olmak üzere Memur-Sen’in 10 bin civarında üyeyle yetkili sendika olduğunu belirten Sarı, Giresun’un eğitim-öğretim alanında temel eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde, ortaokullardan liseye geçişlerde ise ilk 5’te olduğunu söyledi. Giresun’un başarılı öğrencilerinin lise çağında çevre illerdeki özel okullara yönelmesi nedeniyle yüksek öğrenime geçişte istatistik olarak arzulanan başarı seviyesinin biraz altında kalındığını ifade eden Sarı, ilimizde kurumsal özel okulların sayısının artırılmasının bu eksikliği giderebileceğini kaydetti.

“MERKEZDEKİ BAZI OKULLARDA AŞIRI YIĞILMA VAR”

Giresun Merkez ilçedeki bazı okullarda yaşanan aşırı yığılmaya dikkat çeken Sarı, “Giresun Lisesi’nde 9. Sınıfta toplam 40-50 öğrenci bulunurken, Aksu 15 Temmuz Anadolu Lisesi’nde bin öğrenci bulunuyor. İdeal bir okulu yönetmek ve nitelikli bir eğitim-öğretim vermek istiyorsanız okuldaki toplam öğrenci sayısının 400-600 bandında olması lazım. Bin kişilik bir okulda, Okul Müdürünü tanımadan mezun olan öğrenciler oluyor. Okullarımızdan tam verim alınması için öğrenci sayılarının makul bir şekilde tüm okullara dağılmasının sağlanması gerekmektedir. Bir diğer konu okulların isimlerinin değiştirilmesi. Eskiden beri süregelen okul isimleri kentin kültürünü ve kimliğini tamamlayan birer semboldür. Okul isimlerinin toplumsal bir mutabakat olmadan değiştirilmesini doğru bulmuyoruz. Şu anda Giresun’un ve ülkemizin geleceğine yön veren çok sayıda mezunu bulunan İmam Hatip Lisesi adında bir okulumuz yok. Bu kurumların kimliğinin korunması gerekmektedir.” dedi.

“EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GİRESUN’A ÇOK ŞEY KATIYOR”

3.basamak sağlık hizmeti sunan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Giresun’a çok şey kattığının belirten Sarı, “Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı ile uyum içerisinde çalışıyor. Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nin de canlandırılmasıyla sağlık alanında sunulan hizmetler daha da rahat ve konforlu hale gelecektir.” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA PROMOSYON KONUSUNDA BANKALAR TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Eğitim Bir-Sen olarak bankalara maaş promosyonu çağrısı yapan Sarı şunları kaydetti;

“3.500 TL – 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL, 7.500 TL – 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL, 10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 ve 8500 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılıyor. Emeklilere verilen rakamlar ortada dururken, bankalardan kamu çalışanlarının emeklilerden en az 2,5 katı maaş aldığını da göz önünde bulundurarak gerçekçi bir teklifle masaya gelmelerini bekliyoruz. Giresun Merkez’de resmi olarak Aralık 2023 maaş ödemesiyle sona erecek olan maaş promosyonu sözleşmesi için yeniden ihale sürecinin başladığını ifade eden Sarı, “ilimizde faaliyet gösteren kamu ve özel bankalardan eğitim camiası için elini taşın altına koyarak en yüksek rakamı vermeleri ve samimi bir yaklaşım sergilemeleri başlıca beklentimizdir.” İfadelerinde bulundu.

“EMEKLİLİĞİNE BİR YIL KALA İL MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASINI DOĞRU BULMAYIZ”

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü’nün değiştirileceği yönünde söylemler duyduklarını da paylaşan Sarı, “Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu’nun bir senesi var yaş haddinden emekli olmasına. Kendisi bir Giresun evladı. Eğitimin her kademesinde tüm ömrünü Giresun’a vakfederek çalışmalarda bulundu. Müdürlüğü döneminde eğitim-öğretimimiz ileri gitti, geri gelmedi. Yaş haddinden emekli olmasına bir yıl kalan bir Müdürün değiştirilmesini doğru bir yaklaşım olarak görmeyiz. Vefasızlık bize yakışmaz. İl Müdürümüz onore edilerek emekliliğe uğurlanmalıdır.” dedi. Sarı son olarak Dünyanın gözü önünde, İsrail tarafından Gazze halkına uygulanan insanlık dışı soykırımı da kınayarak, herkesin Filistin halkına uygulanan bu soykırımı iyi idrak etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Filistin’e destek ve israile lanet amacıyla ilimizdeki STK’lar ile birlikte Giresun Atapark’ta bir dayanışma çadırının kurulmasına öncülük ettiklerini ifade eden Sarı; “Halkımız hedefin bugün Filistin, yarın Anadolu olduğunu iyi bilmelidir. Zalimin karşısında sessiz kalmak ne bize ne de bu aziz Millete asla yakışmaz” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI