GRÜ’de çevresel duyarlılık yarışması!

Giresun Üniversitesi Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğiyle, Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atık Çarkı Yarışması Sergi ve Ödül töreni düzenlendi.

GRÜ’de çevresel duyarlılık yarışması!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.06.2024
12
A+
A-

Üniversite Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Tunç Dede, bu yıl ilkinin gerçekleştirildiği Atık Çarkı yarışması ile döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımı olan “Sıfır Atık” temelinde, sürdürülebilir bir üretim ve tüketim alışkanlığını teşvik etmek amacıyla üniversite öğrencileri arasında atıkların geri dönüştürülerek faydalı ürünlere/eserlere dönüştürülmesi ve çevresel farkındalığın arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Dede; öğrencilerin eğitim gördükleri camiada oluşan atıkları faydalı ürünlere dönüştürmeleri, atık malzemelerden yeni eserler/ürünler ortaya çıkararak yeşil dönüşüme katkı sağlamaları ve toplumda çevre bilincinin oluşturulmasında aktif rol almaları için teşvik edici olacağını kaydetti.

Yarışmada atık karton, pet şişe, eski keçe ve kumaşların kullanıldığı Işıklı Kumbara eseri ile Sude Keleş üçüncülük ödülü; atık pet şişe, yumurta kabı, kullanılmış çöp şiş, atık kahve kutusu atıklarının kullanıldığı eserde doğadan ilham alınarak yapılan Solmayan Çiçekler eseri ile Ayşe Yılmaz ve Fatma Yılmaz ikincilik ödülü; eserinde inşaatlar ve çevreden temin ettiği atık telleri ve marangoz çöpünden elde ettiği ahşap malzemeyi kullanarak kanatsız bir kuş yapan ve bu eseri ile çevre kirliliğinin hayvanların özgürlüğünü ve hayatını kısıtladığı mesajını vermek isteyen Burhan Soycan ise birincilik ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada ayrıca “Adeta karanlık hayatınızda açacak bir çiçek” olarak tanımladığı Aydınlık çiçek eseri ile Alihan İlgeç ve eskimiş tava, deniz kabukları, taş ve kum yardımıyla “Tavanın Tabloya Dönüşümü” eseri ile Tuba Uyar mansiyon ödülü almaya hak kazanırken, atık olarak bilinen haşlanmış nohut suyu ve yağı alınmış fındık posasını fındık yağı ile muamele ederek yan ürünler ile vegan mayonez üretimi yapan ve “Veganez” olarak isimlendirdiği ürünü ile Dicle Rojbin Kösen ise jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

ÖDÜLLER SPONSORLARDAN

Atık Çarkı Yarışmasına ödülleri, Giresunport Liman İşletmeciliğine, Ekvator Enerjiye, Tabiat Grup Mühendislik Çevre Danışmanlık Firmasına, Freşa İçecek Sanayi A.Ş. sponsorluğunda temin edildi.

REKLAM ALANI