Güce’ye yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Güce ilçesinde atıl durumda olan bir kız yurdu binasının, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürüleceğini duyurdu.

Güce’ye yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
24
A+
A-

30 milyon lira ödenekle hayata geçirilecek proje için ihale süreci 30 Ekim 2024’te başlayacak.

KIZ YURDU YERİNE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Güce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait 120 kişilik kız öğrenci yurdu binası, kullanılmadığı için atıl kalmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan protokoller sayesinde, bu bina yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek şekilde dönüştürülüyor.

64 KİŞİ KAPASİTELİ MERKEZ

Merkez, yaklaşık 40 personel ile 64 kişilik kapasiteye sahip olacak. Bakanlık ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile hayata geçecek bu proje, Güce halkına önemli bir hizmet sağlayacak.

30 MİLYON LİRALIK ÖDENEK

Projenin hayata geçirilmesi için 30 milyon lira ödenek ayrıldı. Bakım ve onarım çalışmaları, 30 Ekim’de yapılacak ihalenin ardından hızla başlatılacak ve kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

BÜYÜK BİR HİZMET

Milletvekili Temür, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a teşekkür ederek, bu önemli hizmetin Güce ve Giresun halkına hayırlı olmasını diledi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.