Halkımızın teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz

Basınla buluşan Bulancak Belediye Başkanı Sıbıç, 3 aylık icraatını ve hedeflerini anlattı

Halkımızın teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.07.2024
23
A+
A-

NAMIK BALTAOĞLU

Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Nuri Özdemir, İdris Çiçek, Ayşegül Erdoğan ve Belediye Meclis Üyesi Şafak Şahin ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Bulancak Belediye Başkanlığı görevini 5 yıl süreyle üstlendiğini ve bu güveni boşa çıkarmamak adına çalıştıklarını belirtti.

MAAŞLARI ÖDÜYORUZ, ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMİYORUZ

Başkan Sıbıç, “Göreve geldiğimizde seçim sürecinden dolayı zorlanan bir bütçe ile karşılaştık. Ancak personel maaşlarımızı eksiksiz ödedik ve esnaflarımıza yaklaşık 1 milyon TL ödeme yaptık. İsrafı durdurarak Bulancak’ın kaynaklarını hizmet olarak geri döndürmeye devam ediyoruz” dedi.

BULANCAK BETON A.Ş. TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Sıbıç, Bulancak Beton A.Ş.’nin yönetim kurulunu oluşturduklarını ve ham madde ihtiyacını çözerek tam kapasite ile çalışmasını sağladıklarını belirtti. Yeni projelerle hem maliyetleri düşürmeyi hem de halka hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Sıbıç, ilçenin kanayan yarası olan su sorununu çözmek için çalıştıklarını belirtti. Mevcut içme suyu tesislerinin bakımlarını yaparak kesintisiz su teminini sağladıklarını, yeni derin kuyu açma ve Ezeltere Deresi içme suyu projesini hayata geçirme çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

MAHALLE VE CADDELERE ODAKLANDIK

Başkan Sıbıç, Toprak Değirmeni Mahallesi-Kaptan Salih Caddesi ve Bahçelievler Mahallesi gibi ana güzergahları yenilemek için yaklaşık 20 milyon TL değerindeki yapım işini ihale ettiklerini ve sahada çalışmaların başladığını duyurdu. Ayrıca Gazi Ortaokulu karşısındaki Sahil Parkı’nın tamamlanması ve yeni sosyal tesislerin oluşturulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

BİR VAKFA VERİLEN BİNAYI GERİ ALDIK

Geçmiş dönemde bir vakfa bedelsiz olarak tahsis edilen binayı geri aldıklarını ve bu binayı Nikah Salonu ve Bilgi Evi olarak planladıklarını açıkladı. Ayrıca Millet Bahçesi’ndeki restoranın hizmet kalitesini artırmak için ek bina çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İSKELEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Tarihi iskelenin mevcut yapısını tadilat ederek görünürlüğünü artırdıklarını ve aydınlatma iyileştirmeleriyle halkın hizmetine sunacaklarını belirten Sıbıç, iskelenin alt geçidinin de restore edileceğini söyledi.

GES PROJESİ İLE ELEKTRİĞİ BİZ ÜRETECEĞİZ

Sıbıç, belediyenin elektrik giderlerini sıfırlamak için Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesini hayata geçireceklerini ve 2025 yılı ortasına kadar tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADIK

Sokak hayvanları için barınak tadilatı ve hizmet kalitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Sıbıç, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de sosyal market çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İHALELER ŞEFFAF OLACAK

Sıbıç, tüm mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin şeffaf şekilde ihale edileceğini ve ilçedeki tüm mühendis ve mimarlarla işbirliği yapacaklarını vurguladı. “Bulancak’a ‘Huzur ve Bereket’ sloganı ile şehrimizin hak ettiği hizmetleri değerli Bulancak halkımız ile birlikte sağlayacağız” dedi.

BASIN MENSUPLARINA GEZİ

Toplantının ardından basın mensuplarını Belediye’nin Konkasör Tesisi’ne götüren ve bilgi veren Başkan Sıbıç, serayı gezdirerek, “Seramızda yetiştirdiğimiz sebzeleri uygun fiyata halkımıza satıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize de ücretsiz veriyoruz. Açık alanda sebze tarlası oluşturup üretim yapacağız” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.