Harşit şehitleri için fidan dikildi

Türkiye’nin ikinci Çanakkale’si olan Harşit Zaferi’nin 106. Yıldönümü törenle kutlandı.

Harşit şehitleri için fidan dikildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.02.2024
38
A+
A-

1.Dünya Savaşı’nda Ruslara karşı Türk Ordusu’nun ve Millî Mücadele kahramanlarının destansı savunmasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan Harşit Savunması Vakfı’nın ilk etkinliği Harşit Zaferi’nin 106. yıl dönümünde fidan dikimi etkinliğiyle gerçekleşti. Program, Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün destekleriyle, Tirebolu – Doğankent karayolu üzerinde devam eden Harşit Savunması Anıtı içerisinde düzenlendi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas ve Ali Temür’ün katıldığı programda, Harşit Vadisi’nin Karadeniz’in Çanakkale’si olarak nitelendirilen ve 1. Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline karşı verilen efsanevi savunma ve direniş hikâyesinin ana üssü olduğunu vurgulanarak, vatan sevgisinin önemine dikkat çekildi.

Vali Serdengeçti, Milletvekili Elmas ve Temür, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade ettiler. Konuşmaların ardından Harşit Savunması’nın 106. yıl dönümü nedeniyle 106 fidan toprakla buluşturuldu. Programın son bölümünde ise Giresun Müftülüğü din görevlilerince tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.

REKLAM ALANI