Hava durumu uyarısı: Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yağışlar özellikle belirli bölgelerde etkili olacak.

Hava durumu uyarısı: Yağışlara Dikkat!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.02.2024
65
A+
A-

Ülkemiz genelinde hava durumu dikkat çekici değişikliklere sahne olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde ise gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis etkisi görülebilirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının genel olarak 2 ila 5 derece azalacağı, ancak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların genellikle güneyden esmesi beklenirken, yarın (Çarşamba) batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI