HEM sergisi göz kamaştırdı

Giresun’da 4. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından yılsonu sergisi açıldı.

HEM sergisi göz kamaştırdı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.06.2024
18
A+
A-

Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açan sergide el emeği göz nuru eserler beğeniye sunuldu.

Serginin açılış kurdelesini Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve davetliler birlikte kesti. Açılışta Giresun’a özgü halk oyunlarının sergilendiği gösteri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Kurulan stantları tek tek gezerek, usta öğreticiler nezaretinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserleri inceleyen Vali Serdengeçti, bu tür etkinliklerin bireylerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Vali Serdengeçti, “Giresun’a Özgü Ürün Tasarlıyorum” yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri de takdim etti.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezinde açılan El Sanatları, Gümüş Kazas, Tezhip, Ebru, Kağıt Rölyef, Seramik, Çini, Cam Boncuk, Ağaç Kakma, Çiçek Yapımı, Resim Sergisi, Yöresel Ürünler ve Güzellik Saç Bakımı kurslarının ürünleri sergilendi.

Sergide ayrıca, il genelindeki halk eğitimi merkezlerinden örnek çalışmalar da yer aldı. Tamzara Bezi Dokuma (Şebinkarahisar HEM), Halı Dokuma (Keşap HEM), Çarpana Dokuma (Dereli HEM), Deri Ürünleri (Görele HEM), Davaha Kilimi (Alucra HEM), Kuş Dili (Çanakçı HEM) ve Meyve Aşılama (Güce HEM) kurslarının çalışmaları sergilendi.

Vali Serdengeçti, bu çalışmaları da inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Programın sonunda, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müzik Grubu mini bir konser verdi. Konserde seslendirilen birbirinden güzel eserler, davetlilerden büyük alkış aldı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca açılan bin 625 kurs ve bu kurslara katılan 20 bin 882 kursiyer, Hayat Boyu Öğrenmenin ne denli önemli ve yaygın olduğunu bir kez daha gösterdi.

REKLAM ALANI