İlçelerde cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı

Espiye, Eynesil, Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü ve konser düzenlendi. Gerçekleşen fener alayı yürüyüşlerine ilçe halkı 7’denn 77’ye büyük katılım sağladı.

İlçelerde cumhuriyet coşkusu sokaklara taştı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.10.2023
60
A+
A-

Espiye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını coşkulu bir fener alayıyla taçlandırdı. Giresun’da geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tek fener alayı düzenleyen Espiye Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da halkla iç içe kutlayan belediyeler arasında yer aldı. Espiye’de kaymakamlık ile belediye işbirliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Pazar yeri mevkiinden başlayan yürüyüş hükümet konağında sona erdi. Yürüyüşe Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler, mülkü ve askeri erkan ile 7’den 77’ye Espiyeliler katıldı. Ellerinde Türk bayraklar, kalplerinde Atatürk sevgisiyle yürüyen Espiyeliler, Cumhuriyet coşkusu en güzel şekilde yaşadılar. Yürüyüş sonrası hükümet konağı bahçesinde ışıklarla 100. Yıl koreografi yansıtıldı. Kaymakam Taner Tengir ve Belediye Başkanı Karadere, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, cumhuriyet bayramlarını kutladı. Türkiye Cumhuriyetinin 2. Yüzyılının bugünün küçükleri yarının büyükleriyle yüceleceğini ifade eden Kaymakam Tengir, bizlerde onlara güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” dedi. Başkan Karadere ise, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, hep birlikte daha nice asırlara. 100. yılımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara. İnşallah yeni yüzyıl daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

EYNESİLLİLER CUMHURİYET COŞKUSUNU İMARE İLE YAŞADI

Eynesil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ise ilçe halkı İMARE konseriyle cumhuriyet coşkusu yaşadı. Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, “İlçemizde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı. Eynesil’de hemşehrilerimizle birlikte bu gururu yaşamak anlatılmaz” dedi.

YAĞLIDERELİLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Yağlıdere ilçesinde ise belediye, Bulancak ilçesin ise CHP tarafından fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Yağlıdere’de yaşlısı, genci ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

REKLAM ALANI