İlk ziyaret Şehit ve Gazi Ailelerine

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Şehit ve Gazi ailelerine gerçekleştirdi.

İlk ziyaret Şehit ve Gazi Ailelerine
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.08.2023
76
A+
A-

Vali Serdengeçti, ilk olarak Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl’ün Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Her fırsatta şehit aileleriyle bir araya geleceğini ifade eden Vali Serdengeçti, Bingöl ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine Türk Bayrağı ve çiçek hediye etti.

Ziyarette Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl ve tüm Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi.

Şehit J. Uzm. Çvş. Ufuk Bingöl; Akçay 6. Mknz P. Tugay Komutanlığı sorumluluğunda Şırnak Gabar Dağı Bölgesi’nde bulunan BTÖ mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için icra edilen Şehit Piyade Er Bayram KARDAŞ Operasyonu kapsamında 04.04.2017 Salı günü saat 08.30 sıralarında Güneşli mevkiinde, BTÖ mensupları tarafından yerleştirildiği değerlendirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu olay yerinde şehit olmuş ve Giresun Merkez Akçalı Köyü Mezarlığına defnedilmişti.

Vali Serdengeçti, Bingöl ailesini ziyaretinin ardından Gazi Polis Memuru Özgen Çağan’ı Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Serdengeçti, “Şehit ailelerinin ve gazilerin bu ülkenin ve milletin emanetleri olduğunu vurgulayarak; onları koruyup, gözetmek boynumuzun borcudur.” ifadesinde bulundu.

Çağan ailesine Türk Bayrağı ve çiçek hediye eden Vali Serdengeçti’ye, Gazimiz de ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Gazi Polis Memuru Özgen Çağan; Giresun ili Dereli ilçesinde devriye görevini yapan polis aracına 12.07.2016 tarihinde uzun namlulu silah ile yapılan saldırı sonrası arama tarama faaliyeti gösterilirken terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayına basarak ayağından yaralanmış ve Gazi olmuştu.

Ziyaretler, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

REKLAM ALANI