İşçi ve işveren hakları masaya yatırıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası ortaklığında “Yabancı işçilerin çalışma izni, iş ve sosyal güvenlik hukukunda özellikli hususlar” konulu toplantı gerçekleştirildi.

İşçi ve işveren hakları masaya yatırıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.10.2023
44
A+
A-

Toplantıda bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kayıt dışı ticarete vurgu yaptı ve yabancı işçi maliyetlerine de dikkat çekti. Giresun SMMMO Başkanı Azmi Bük, mevzuatların derinlemesine incelenmesinin yanında işçi/işveren hakları konusunda da bu toplantının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmacı İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Mücahit Yılmaz; yabancı işçi çalışma izin işlemleri, yabancı işveren çalışma izin işlemleri, geçici koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izinleri, iş sözleşmesi ve feshinde özellik arz eden hususlar, EYT sonrası çalışanların tazminat ve izin hakları, prim teşviki, kısa çalışma ödeneği, SGK idari para cezaları ve indirim uygulaması, SGK iş göremezlik ödenekleri konularında bilgilendirme de bulundu. Bilgilendirme toplantısında Giresun Defterdarı Mesut Akbulut’ta yer aldı.

REKLAM ALANI