Isparta Merkezli Soruşturmada 20 Kişi Gözaltına Alındı

Isparta merkezli olarak 7 ilde eş zamanlı düzenlenen dolandırıcılık operasyonları kapsamında, 21 ilde 41 dolandırıcılık olayıyla bağlantılı olduğu belirlenen 20 kişi gözaltına alındı.

Isparta Merkezli Soruşturmada 20 Kişi Gözaltına Alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2024
37
A+
A-

Şüphelilerin toplamda 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

Operasyonlar, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa dahil olmak üzere birçok ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda çeşitli deliller ele geçirildi ve bazı şüpheliler tutuklandı.

Giresun’da da dolandırıcılık olayına karışan şüpheliler tespit edildi. İddiaya göre, şüpheliler vatandaşları telefonla arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptılar. Giresun’da meydana gelen olaylarda toplamda 237 bin 566 lira haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Operasyon sırasında, 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart gibi deliller ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu operasyon, dolandırıcılık suçlarına karşı kapsamlı bir mücadele yürütüldüğünü gösteriyor. Özellikle Giresun’da vatandaşların korunması için emniyet güçlerinin hassasiyetle çalıştığı belirtiliyor. Bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı halkın daha dikkatli olması ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurması önem arz ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.