Jandarma ve Polis ekiplerinden büyük başarı

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Giresun’da 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında uyuşturucu madde imalatı, ticareti ve kaçakçılık olaylarına karşı gerçekleştirilen operasyonlarda büyük bir başarı elde edildi.

Jandarma ve Polis ekiplerinden büyük başarı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.05.2024
Düzenleme: 04.05.2024 12:38
57
A+
A-

Bulancak ve Şebinkarahisar ilçelerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasa dışı malzeme ele geçirildi, birçok şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.

İLK OPERASYON

İlk operasyon, Bulancak ilçesi Kalegüney köyü sınırları içinde yapıldı. KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortak çalışmalarıyla, D.K. adlı şüphelinin evinde yapılan aramada 992 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla suç unsuru malzemelere el konulurken, şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.

İKİNCİ OPERASYON

İkinci operasyon ise Bulancak ilçesi Bulancak Mahallesi’nde M.K. ve T.O.O. adlı şahısların evlerinde gerçekleştirildi. Aramalarda, 30 adet extasy hap, 7 gram kokain, 15 gram skunk, 10 gram metamfetamin, 100 ml ketamin, hassas terazi gibi yasa dışı malzemeler bulundu. Suç unsuru malzemelere el konulurken, iki şüpheli hakkında da adli tahkikat başlatıldı.

ÜÇÜNCÜ OPERASYON

Üçüncü operasyon, Şebinkarahisar ilçesinde Güneygören köyü Avutmuş Mahallesi ve ilçe merkezi arasında gerçekleştirildi. Kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacıyla yapılan aramalarda, 2 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 10.270 gram açık tütün, 41.250 gram kapalı tütün, 813 parça elektronik gümrük kaçağı eşya ve 29.900 dolu makaron gibi birçok yasa dışı malzeme ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla bu malzemelere el konulurken, şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Giresun Valiliği, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti ile kaçakçılık olaylarına karşı yürütülen bu tür operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ve toplumu tehdit eden yasa dışı faaliyetlere karşı mücadeleden ödün verilmeyeceğini belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.