Jandarma’dan nefes kesen yüzme yarışı

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adası olan Giresun Adası’ndan karaya Açık Su Yüzme Yarışması düzenlendi.

Jandarma’dan nefes kesen yüzme yarışı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.06.2024
24
A+
A-

Bu özel etkinlik, mitolojik efsanelere konu olan Giresun Adası’ndan başlayıp, Botanik Park’ta sona erdi.

100’DEN FAZLA SPORCU KATILDI

Toplam 3 bin metrelik parkurda, 6 kategoride yarışan 100’den fazla sporcu yer aldı. Giresun Adası’ndan yola çıkan yüzücüler, yaklaşık 1.5 saat sonra sahile ulaştı. Yarışmacılara, Türk bayraklarıyla donatılmış balıkçı tekneleri ve Sahil Güvenlik botları eşlik etti.

YARIŞMA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yarışmayı izlemek için sahile gelen vatandaşlar, yöresel sanatçıların sahne aldığı müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Etkinlik sonunda, dereceye giren sporcular ödüllerini Giresun Belediye Başkan Vekili Dr. Taner Yazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ve diğer protokol üyelerinden aldı.

JANDARMA ARAÇ VE EKİPMANLARI SERGİLENDİ

Programın sonunda, vatandaşlar kurulan stantları gezerek İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan araç ve ekipmanları inceleme fırsatı buldu. Bu etkinlik, Jandarma Teşkilatı’nın 185 yıllık tarihine yakışır bir kutlama olarak hafızalarda yer etti.

REKLAM ALANI