Kahverengi Kokarcayla Mücadele

Çiftçi Eğitimleri ve Biyolojik mücadele yöntemleri uygulanıyor

Kahverengi Kokarcayla Mücadele
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.03.2024
10
A+
A-

Giresun Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, kahverengi kokarca zararlısına karşı verilen mücadelede son gelişmeleri paylaştı. Yaptığı yazılı açıklamada, zararlı böceğin tarımsal üretimi ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten Angın, il genelinde çiftçi eğitimleri ve biyolojik mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Angın, Giresun’un çeşitli bölgelerine yerleştirilen 27 feromon tuzağı ile zararlı böceğin izlendiğini ve mücadele stratejilerinin belirlendiğini vurguladı. Ayrıca, teknik personel ve tarım danışmanlarına yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenlendiğini ve köylerde çiftçilere yönelik bire bir eğitim çalışmalarının yoğunlaştırıldığını aktardı.

Bununla birlikte, Giresun’un farklı kurumlarıyla iş birliği yapılarak bilgilendirici afişlerin asıldığı ve eğitim toplantılarının düzenlendiğini belirten Angın, mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla biyolojik mücadele yöntemlerine de odaklandıklarını dile getirdi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Fındık Araştırma Enstitüsü’nde biyolojik mücadele için laboratuvar kurulduğunu söyleyen Angın, bu laboratuvarda kahverengi kokarcanın doğal düşmanı olan samuray arısının üretimine başlanacağını belirtti.

Giresun’da kahverengi kokarcayla mücadelede kimyasal, biyoteknik ve biyolojik yöntemlerin bir arada kullanılarak çiftçilere destek olunacağını vurgulayan Angın, bu kapsamlı mücadelenin tarımsal üretimi korumak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI