Kamuyu zarara uğratan kişi tutuklandı!

Giresun ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, elektrik sayaçlarına yazılım yükleyerek kamuyu zarara uğrattıkları iddia edilen 1 kişi tutuklandı, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kamuyu zarara uğratan kişi tutuklandı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.11.2023
79
A+
A-

Jandarmanın yürüttüğü operasyonlarda elde edilen bilgilere göre, Giresun’un bazı ilçelerinde ev ve iş yerlerindeki elektrik sayaçlarına yazılım müdahalesi yaparak faturalardaki kullanım miktarını düşük gösterdikleri belirlendi. Bu yasadışı yöntemle gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda kamuya ciddi zarar verildiği ifade ediliyor.

Operasyon kapsamında 3 gün önce Giresun ve İstanbul’da yakalanan C.B, M.K. ve M.F isimli şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan C.B, hakimlik tarafından tutuklanırken, M.K. ve M.F. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Elde edilen deliller ve şüphelilerin ifadeleri, elektrik sayaçlarına yönelik illegal müdahalelerin boyutları hakkında daha fazla açıklama getirebilir. Bu tür suçların önüne geçilmesi için daha etkili tedbirler alınması, kamuoyu ve yetkililerin dikkatini çekmeyi gerektiriyor.

REKLAM ALANI