Karadeniz’de güvenli bir yaşam mümkün

Deprem riski üzerine konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’daki korku algısına dikkat çekti ve alternatif bir yaşam önerdi.

Karadeniz’de güvenli bir yaşam mümkün
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.02.2024
70
A+
A-

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Giresun’da dahil olmak üzere 9 şehirde deprem riski olmadığını belirtti.

İstanbul’da sürekli olarak deprem tehdidinin konuşulmasının, olumsuz bir atmosfer yarattığını vurguladı.

Ercan, İstanbul’da yaşanan sürekli korku ve endişenin, kentteki insanların ruh sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Bilimsel bir dayanağı olmamasına rağmen sürekli olarak deprem olacakmış gibi bir algının yayılmasının, insanların çaresizlik hissiyatını artırdığını ifade etti.

Karadeniz’in doğal güzellikleri ve güvenli yaşam koşullarıyla dikkat çeken Ercan, deprem korkusu yaşayanlara bu bölgeyi alternatif bir yaşam alanı olarak önerdi. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak gibi Karadeniz illerinin, bol yeşillik, oksijen, deniz, balık ve içten dostluk gibi avantajlar sunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın önerisi, deprem korkusu yaşayanlara alternatif bir yaşam ve güvenli bir çevre sunarken, aynı zamanda Karadeniz’in doğal güzelliklerine dikkat çekti.

REKLAM ALANI