Karadeniz’de rekor sıcaklıklar bekleniyor

Karadeniz Bölgesi, Basra’dan gelen aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor.

Karadeniz’de rekor sıcaklıklar bekleniyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.06.2024
44
A+
A-

Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak şehirleri için önemli bir sıcak hava uyarısı yapıldı. Hava Forum’un açıklamasına göre, bu hafta boyunca bölgedeki 13 şehir yüksek sıcaklıklara maruz kalacak.

BASRA SICAKLARI KARADENİZ’DE!

Hava Forum, Basra’dan gelen sıcak hava dalgasının bu şehirlerde aşırı sıcaklara neden olacağını belirtti. Açıklamada, “Maalesef tatil sonrası yeni haftada bizi sıkıntılı günler bekliyor. Hem Afrika, hem Arabistan Basra sıcakları ülkemize doğru geliyor. Basra’nın Karadeniz’den sahil şehirlere, İstanbul’a nem pompalama etkisi de var. Nem maalesef çok ama çok rahatsız edecek. Gelişmeleri takipteyiz.” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Tatil dönemi boyunca sıcak havanın etkisiyle denizlere akın eden vatandaşlar, iş başı yapacakları yeni haftada aşırı sıcakların etkisini hissedecek. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanlar için bu durum oldukça zorlayıcı olacak.

GİRESUN DA TEHLİKE ALTINDA

Giresun’un da aralarında bulunduğu 13 şehirde, aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşlar dikkatli olmalı ve gelişmeleri takip etmeli. Bu sıcak hava dalgası, bölgedeki günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

SICAK HAVA DALGASINA KARŞI ÖNLEMLER

Vatandaşların, aşırı sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar sıcak havalarda dışarı çıkmamaya özen göstermeli.

REKLAM ALANI