Karan: Gemi su alırken sahip çıkılmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, son günlerde elinde kalan gayrimenkul satışlarıyla gündeme gelen FİSKOBİRLİK’teki gelişmelere kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Karan: Gemi su alırken sahip çıkılmalı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.05.2024
Düzenleme: 28.05.2024 11:04
90
A+
A-

Karan, “Gemi su alırken bu kuruma sahip çıkılmalı, başındaki şahsiyet bu kurumu batırıyor, FİSKOBİRLİK iyi yönetilmiyor. Arsa ve gayrimenkullerini babasının malı gibi satıyor” derken bizi kurumdan tavsiye edip bugün kurumu entübe haline getirdi. FİSKOBİRLİK can çekiyor can. Fındık sektöründe dünyaya mal olmuş bir üretici birliği bankalar fişini çektiği an nefessiz kalacak” dedi.

Karan yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK genel müdürlüğü karşısında bulunan ve en değerli taşınmazı olan gayrimenkulün satış kararına tepki gösterdi.

Karan, FİSKOBİRLİK’in başındaki şahsın ve yönetim kurulunun artık kurumu yönetemediğini ve dibin dibine sürüklediğine dikkat çekerek, aynı zamanda AK Parti Sakarya Milletvekili olan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı bir erdemlik göstererek, kurumun anahtarlarını Ticaret Bakanlığı’na teslim etmeye davet etti.

FİSKOBİRLİK BANKA FAİZLERİNE ÇALIŞIYOR

FİSKOBİRLİK’in banka faizlerine çalıştığını kaydeden Karan, “İş bilmez ve koltuk sevdalısı yönetim yüzünden kurum şuanda tam olarak banka faizlerine saplanmış durumda. FİSKOBİRLİK’in bankalara ödediği günlük faizin bir milyonun üzerinde olduğu, aylık ise bu rakamın 35-40 milyon lira olduğu ifade edilmekte. Yıllık 500 milyon liraya yakın banka faizi ödeyen bir kurum nasıl ayakta kalabilir? Satılacağı ifade edilen gayrimenkul kurumun 3-4 aylık banka faizi karşılamaz. O da satıldıktan sonra geriye kala kala, genel müdürlük binası, entegre tesisi ve birde FİSKOBİRLİK markası kalıyor. Bu yönetim iş başında kalmaya devam ederse onları da satıp kurumun kapısına kilit vurup, ceketlerini alıp giderler. Bugünden bunun önlemi alınmalı artık bu yönetim tasfiye edilerek, FİSKOBİRLİK’ten el çektirilmelidir. Bugün bu yönetimin ardında durup, 3 maymunu oynayan siyasiler kim olursa olsun Giresun halkına ve fındık üreticisine hesabını veremez” dedi.

Karan, üreticiler tarafından emanete bırakılan fındıkların ise ürün yapılarak satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI