Karan: TMO’nun erken ödemesi piyasaya olumlu yansıyacak

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık üreticisinin en önemli destekçisi olduğunu vurguladı.

Karan: TMO’nun erken ödemesi piyasaya olumlu yansıyacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.09.2024
23
A+
A-

Karan, 2024 mahsulü ürün bedellerinin belirlenen tarihten önce ödenmesinin serbest piyasada olumlu bir etki yaratacağını belirtti. TMO’nun Ağustos ayı ürün bedellerini üreticilerin hesaplarına erken yatırdığını açıklayan Karan, bu süreçte emeği geçen TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve diğer yetkililere teşekkür etti.

“TMO, FINDIK ÜRETİCİSİNİN CAN SİMİDİDİR”
Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık sektöründe üreticiler için vazgeçilmez bir destek olduğunu belirtti. “TMO, fındık üreticisinin tek dostu ve sigortasıdır,” diyen Karan, TMO’nun devrede olmaması durumunda üreticilerin ürünlerinin çok düşük fiyatlarla alınacağını ifade etti.

ERKEN ÖDEME SEVİNDİRİCİ
TMO’nun 2024 yılı fındık alım kampanyasına 19 Ağustos’ta başladığını hatırlatan Karan, 45 gün içinde ödeme yapılacağı açıklanmasına rağmen, Ağustos ayı ürün bedellerinin erkenden üreticilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Karan, TMO’nun 31 Aralık 2024 tarihine kadar fındık alımlarına devam edeceğini de belirtti.

SERBEST PİYASADA TMO FİYATLARIYLA PARALEL FİYATLAR
Yeni fındık sezonunun ilk ayını değerlendiren Karan, serbest piyasada fındık fiyatlarının TMO alım fiyatlarıyla paralel gittiğini söyledi. Fındık baronlarının, TMO’nun devrede olmasından dolayı fiyatları düşürme şansı olmadığını belirten Karan, “Üreticinin sığınacağı liman her zaman TMO’dur. Ürünümüzü TMO’ya teslim eder, emanete bırakmazsak, serbest piyasa fiyatları yükselmek zorunda kalacaktır,” dedi.

REKOLTE BEKLENENDEN DÜŞÜK
Bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu vurgulayan Karan, Ordu ve Samsun bölgelerindeki fındıkların kahverengi kokarca zararlısından, batı bölgelerindeki fındıkların ise aşırı sıcaklardan büyük zarar gördüğünü açıkladı. “TMO ne kadar çok fındık alırsa, üretici o kadar karlı çıkar,” dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.