Kazıkbeli yolu baraj gölüne kayıyor!

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Kazıkbeli yolu güzergahında yolun baraj gölüne kaydığını belirten Ömer Cebeci, gölde tsunami yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kazıkbeli yolu baraj gölüne kayıyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.07.2024
Düzenleme: 03.07.2024 10:11
33
A+
A-

Tirebolu, Doğankent ve Kürtün ilçelerinin tehlikede olduğunu söyledi.

YEŞİLYOL PROJESİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

“Bu yol, Yeşilyol projesi kapsamında ve yıllardır yaylacılarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle Eynesil, Tirebolu, Espiye ve Görele ilçelerindeki yaylacılarımız için bu yol hayati öneme sahiptir,” diyen Cebeci, söz konusu yolun baraj rezervuar alanına doğru kaydığını belirtti.

BÜYÜK BİR RİSK VAR

Cebeci, “Yolumuz, her yıl yavaş yavaş Kürtün Barajı rezervuar alanına doğru kaymaktadır. Bu hareketlilik hem yaylacılarımız hem de bizler tarafından gözlemlenmektedir. O güzergahta Kürtün Barajı ve rezervuar alanı bulunmakta, bu durum da büyük bir risk teşkil etmektedir,” dedi.

ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seslenen Cebeci, bir komisyon raporu hazırlanmasını talep etti. Ayrıca Gümüşhane Valiliği’nden, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik ve Jeoloji bölümleri ile işbirliği yaparak sondaj çalışmaları ile kütlenin hareketliliğinin incelenmesini istedi.

TSUNAMİ VE BİN KİŞİNİN HAYATI TEHLİKEDE

Cebeci, “Eğer bu kütlenin baraj rezervuar alanına kayması durumu gerçekleşirse, baraj gölünde bir tsunami ve suyun baraj gövdesinden boşalmasıyla birlikte Doğankent ve Tirebolu’da yaşayan binlerce insanın hayatı tehlikeye girebilir. Bu riskin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyoruz,” diyerek binlerce insanın hayatının söz konusu olduğunu belirtti.

SÜREKLİ TAKİP EDİLMELİ

Cebeci, “Bugün, bu tehlikeyi gündeme taşımamızın en büyük nedeni, binlerce insanın hayatının söz konusu olmasıdır. Buradaki hareketliliğin sürekli takip edilmesini istiyoruz ve tarihe not düşüyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.