Keşap fasulyesi revaçta

Tescilli Çamoluk ve Akkuş kuru fasulyesine rakip çıktı

Keşap fasulyesi revaçta
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.06.2024
37
A+
A-

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde coğrafi işaretli Giresun Çamoluk, Ordu Akkuş ve Gümüşhane Kelkit kuru fasulyesine rakip çıktı.

Keşap ilçesi Geçit Köyü’nde ata tohumundan üretilen kuru fasulye damak çatlatıyor. Geçit Köyü’nde yüzyıllardır üretilen ancak bugüne kadar tanıtımı tam anlamıyla yapılamayan yöreye özgü kuru fasulye, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan Otçu Göçü Şenliği’nde görücüye çıktı. Şenlik kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışmasında aynı zamanda üreticisi olan Ayşe Karadeniz’in pişirdiği Geçit kuru fasulyesi birinci oldu. Misket şeklinde iri taneli kuru fasulye lezzet bakımından tescilli Çamoluk, Akkuş ve Kelkit kuru fasulyesinin tahtını sallayacak. Geçit Köyü’nde yıllık ata tohumundan yaklaşık 3 ton kuru fasulye üretiliyor.2. Otçu Göçü Şenlik Komite Başkanı Harun Karabörk ve Geçit Köyü Muhtarı Mazlum Elek, Geçit kuru fasulyesinin Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘coğrafi işaret’ olarak tescillenmesi için yöre insanı Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından bir çalışma başlatıldığını belirterek, fasulyenin ön inceleme aşamasında olduğunu ifade etti.

HABER: MUSTAFA DEMİR

 

REKLAM ALANI