KESK, depremde hayatını kaybedenleri andı

KESK Giresun Şubeler Platformu 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde açıklama yaptı.

KESK, depremde hayatını kaybedenleri andı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.02.2024
26
A+
A-

Atatürk Meydanında bir araya KESK’liler adına açıklama yapan dönem sözcüsü Hakan Sarıyıldız, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yılının geride kaldığını söyledi.

Sarıyıldız, “Takvimler bugün 6 Şubatı, bir yıl önce hepimizi yasa boğan bir acıyı gösteriyor. Bundan bir yıl önce, 6 Şubat 2023 ise hepimizin yüreğine kordan bir ateş düştü. hepimiz derin bir acıyla sarsıldık, yıkıldık” diyerek, şöyle devam etti:

“Başta yıkımın yaşandığı 11 kentimizde yaşayanlar olmak üzere kimimiz eşini, annesini, babasını, kimimiz çocuklarını, yakınlarını, dostlarını kaybetti. Aradan bir yıl geçse de ne yasımız bitti. Ne acımız ne de öfkemiz dindi.

6 Şubat depremi ile yaşadığımız yıkımın sorumlusu bırakalım olası deprem riskine karşı önlem almayı, doğal afetin göz göre göre büyük bir felakete dönüşmesine neden olacak politika ve uygulamaları hayata geçirmekten dahi geri durmayanlardır.”

Sarıyıldız, “Haklarımızın, özgürlüklerimizin ortadan kaldırıldığı bu bozuk düzen bizim düzenimiz değildir” diyerek, şunları kaydetti:

“Depremlerin, sellerin, doğa olaylarının binlercemizi yaşamdan koparan birer felakete dönüştürüldüğü,  bizim payımıza her seferinde acıların, yıkımların düştüğü, ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü, haklarımızın, özgürlüklerimizin ortadan kaldırıldığı bu bozuk düzen bizim düzenimiz değildir. Bu bozuk düzende sağlam çark olmaz. İnsana, emeğe, doğaya düşman bu bozuk düzene, köhne sisteme karşı emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Depremzede kardeşlerimizle 6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren başlattığımız dayanışmamızı büyütmeye, acılarımızı paylaşmaya, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz.”

KESK Dönem Sözcüsü Sarıyıldız, sözlerini, “KESK’e bağlı sendikaların üyeleri olarak 6 Şubat depremi başta olmak üzere bugüne kadar yaşadığımız depremlerde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı özlemle anıyor, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı diliyoruz” ifadeleriyle tamamladı.

REKLAM ALANI