Keskin: Fındık fiyatı maliyet hesabı yapılmadan belirlenmemeli

Giresun Emek Partisi (EMEP) İl Temsilcisi Halit Keskin, yaklaşan fındık sezonu öncesinde yapılan fiyat açıklamalarının yetersiz olduğunu belirterek, üreticilerin taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Keskin: Fındık fiyatı maliyet hesabı yapılmadan belirlenmemeli
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.06.2024
19
A+
A-

Keskin, “Sezon başlamadan yapılan açıklamalarla rekoltede algı operasyonu yapılıyor. Ancak geçen haftaki rüzgardan dökülen fındıkların masrafları ve maliyet hesapları henüz netleşmedi. Bu yüzden üreticiler adına yapılan fiyat açıklamaları, üreticilere zarar verebilir” dedi.

ÇÖZÜM: KOOPERATİFLEŞME

Üreticilerin birlikte hareket etmelerinin önemine de değinen Keskin, “Üreticilerin emeklerine ve ürünlerine sahip çıkmaları için kooperatiflerin önemi büyük. Köy kooperatifleri aracılığıyla üreticiler, tarım ve gıda tekellerinin belirlediği fiyatlara karşı mücadele edebilirler. Üretici köylü, kendi ürününün değerini belirleme hakkına sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Keskin ayrıca, fındık üreticilerinin diğer tarım kesimlerinden de ders çıkararak ortak ses ve mücadele platformunu oluşturmaları gerektiğini vurgulayarak, “Üretici köylülerin emeğine ve ürününe sahip çıkmak, ortak mücadelenin temel hedefi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.