Konal: Engelliler hayatın her alanında vardır ve de olmalıdır

Belediye Meclis Üyesi Konal’ dan, “Engelliler Haftası” nedeniyle anlamlı mesaj

Konal: Engelliler hayatın her alanında vardır ve de olmalıdır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2024
37
A+
A-

HABER: NAMIK BALTAOĞLU

Giresun’ un sevilen yüzü Belediye Meclisi Üyesi Özcan Konal,’ Engelliler Haftası’ nedeniyle çok özel    ve anlam yüklü bir mesaj yayımladı. Konal, mesajında çok şey anlatan şu ifadelere yer verdi:

” Değerli hemşerilerim, engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede her yıl 10-16 Mayıs tarihleri’ Engelliler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Nüfus itibariyle dünyada % 15, ülkemizde % 13, şehrimizde ise % 15 oranla engelli bireyler yaşamaktadır. Engelliler geçmişten bugüne hayatın her alanında söz sahibi olmanın mücadelesini vermektedir. Çalışma hayatında özel sektörde çalışanların %3’ ünün, kamuda ise % 4′ ünün engelli birey olması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu bağlamda çalışan engelliler, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kendini çok iyi hissetmektedir.

Ben 1998 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu bedensel engelli kaldım. O tarihe kadar hiçbir şeyim olmamasına rağmen o tarihten bu yana bedensel engelli olarak hayatımı sürdürmekteyim. Buradan da anlaşılacağı gibi ‘Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır’ sözü hiç de boşuna değildir.

Günümüzde toplumun her kesiminde yer alan engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için kanun, yönetmelik, yönerge ve genelgeler hazırlanmaktadır. Engelliler sağlıklı her insan gibi başta ulaşım ve eğitim olmak üzere türlü haklara sahiptir ve olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, ‘Engelliler için asıl engel engellenmeleridir.’

Bu bağlamda tüm engelli kardeşlerimin ‘Engelliler Haftası’nı kutluyor, onlara ve Giresunlu hemşerilerime kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.