Kooperatifler Güçlerini Birleştirdi

Karadeniz kadın kooperatifleri birliği kuruldu

Kooperatifler Güçlerini Birleştirdi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.08.2024
20
A+
A-

Karadeniz’deki 7 ilden 8 kadın kooperatifinin katılımıyla Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği kuruldu. Birlik, bölgedeki kadın kooperatiflerinin çeşitli bakanlıklar ve yerel yönetimlerin destekleriyle üretim tesisleri kurarak, sürdürülebilir kadın istihdamına yönelik önemli adımlar attığını duyurdu.

BİLGİ VE DENEYİM EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM

Birlikten yapılan açıklamada, kooperatifçilik alanında bilgi ve deneyim eksikliği sebebiyle bazı kooperatiflerin mevcut desteklerden faydalanamadığı belirtildi. Bu nedenle, kooperatiflere gönüllü mentörlük desteği sağlama kararı aldıkları ve bu amacın birliğin kuruluşuna öncülük ettiği ifade edildi.

KAPSAMLI DESTEK PLANLARI

Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, kadın kooperatiflerine proje yazma, sosyal medya yönetimi, kooperatifçilik eğitimi, finansal okuryazarlık, e-ticaret, girişimcilik ve iş planı gibi konularda destek sağlamayı planlıyor. Ayrıca, kamu kurumları ve kuruluşlardan sağlanacak desteklerin sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında değerlendirileceği belirtildi.

ÜRETİM VE HİZMET ALANLARI

Birlik çatısı altındaki kooperatiflerin gastronomi, el sanatları, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve hijyen başlıklarında üretim ve hizmet sağladığı açıklandı. Ana hedeflerinin, yerelden ulusala kırsal kalkınmanın stratejik eylem planlarını hazırlamak ve yerel değerleri dünya pazarına sunmak olduğu ifade edildi.

KATILIMCI KOOPERATİFLER

Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği; Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, Giresun Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ordu Çamaş Hanımeli Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Ardeşen Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Pazar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Trabzon İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden oluşuyor.

 

 

REKLAM ALANI